Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Alfons Åberg
Alue:Media ja viihde
Aihe:F1-kausi 2016
Aika:05.02.2016 18:43   (muokattu 05.02.2016 18:44)
Blain: Ainakin pään suojausta aikovat parantaa. Pitkästä aikaa sellainen muu kuin aerodynamiikkaan liiittyvä muutos, joka vaikuttaa autojen ulkonäköön radikaalisti. Tuskin ko. suojauksella oltaisiin voitu välttää Julesin kuolema, mutta Justin Wilson olisi voinut selviytyä. Toisaalta avonaisen ohjaamon luokat (kuten F1) ajetaan avonaisella ohjaamolla ja lajiin kuuluu kuljettajien tietoinen riskinotto, mutta yhtäältä yksikin säästynyt ihmiselämä menee ulkonäön edelle.
 
Wilson olisi säästynyt hyvinkin todennäköisesti, törmäys itsessään kun oli enempi sivuseikka sen rinnalla kun irrallinen aerokitin palanen tuli kohtisuoraan päähän. Bianchin törmäys taas oli muissa mittasuhteissa niin brutaali, että siinä ei olisi umpiohjaamo auttanut.
 
Panthera pardus: Tuon kehityksen päässä ovat täysin suljetut ohjaamot, joten avoformulat ovat tuolloin historiaa. Yhtä hyvin voidaan kysyä miksi kilpamoottoripyörissä ei ole kolmea pyörää ja teräskehikkoa kuljettajan ympärillä?
 
LMP1-luokassahan avoautot jo kiellettiin, vaikka body count ei kummoinen ollutkaan (Michele Alboreto kuoli v.2001 Audin testiajossa).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=230536