Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tonecab
Alue:Koskettimet
Aihe:Hammond tw-generaattori tekniikka
Aika:03.02.2016 21:47
Tonewheel: Aika mielenkiintoinen juttu, minulla on 1971 leimattu L100 genis pöydällä testi ym käytössä. Siitä em. Muuntajia ei ole poistettu eikä rc-piirejä asennettu. Ei taida muutos koskea spinettimalleja? Kyllä tuolla rc-kytkennällä brummiääniä on onnistuttu vaimentamaan. .Crumarin mallinnuksessa vanhemmissa valittavissa uruissa tuo matalataajuinen brummi kuuluu
 
Vanha thread, mutta kiinnostaa, toivottavasti "Tonewheel" on kuulolla.
 
Spinet generaattoreita tosiaankin tuntuu olevan erilaisia. Luultavasti ainakin lisenssillä tehdyissä uruissa käytettiin mitä sattui hyllyssä olemaan. Joissain on ilmeisesti ollut sama genis kuin konsoleissa, kustannus-ero oli kuitenkin aika pieni.
 
Soundi-ero johtuu kuitenkin muista tuotanto-teknisistä syistä. Olen tosiaankin nähnyt myös myöhaisempiä kuin -65 spinettejä joissa ei ole R/C filttereitä, mutta ei myöskään brummia. Johtuu ehkä palikoiden erilaisesta asettelusta kabinetin sisällä.
 
L-, T-, ja ainakin H-sarjassa key-click onnistuttiin poistamaan ikäänkuin Dolby-tekniikalla, ylätaajuuksia korostettiin geniksessä, ja vaimennettiin preampissa.
 
Hammond lienee ainoita kosketinsoittimia, jossa koskettimistot vaikuttavat ääneen. Konsoleissa on jokaisen äänikerta kontaktin perässä eri vastus tasoittamassa äänispektriä, spineteissä se vastus on kaikissa sama 16 ohmia. Tämä, lyhyemmät koskettimistot, sekä "foldbackin" puuttuminen tekevät spineteistä edullisemman.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=230744