Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:askomiko
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:4X12 kaapin ohmit?
Aika:28.01.2016 10:38   (muokattu 28.01.2016 10:52)
Ei se vaarallista ole, stereokytkennässä sähkö menee vain niihin kajareihin mihin pitääkin.
 
Miulla on perus Marshalli 1960A-kajarissa juurikin G12T-75 ja V30 pareina, niin että voi valita kumpia käyttää. Marsun vanha 2x50w pääte, jotenka voin valita vaikka AxeFX:ssa presetin mukaan kumpia käyttää. Molempiahan sitä kuitenkin valtaosan ajasta meluaa. Saa pienen aavistuksen stereon tuntua kaikuihinkin. Olen kyllä arvellut että jos joskus Greenbäkkiä laittas G12t75:n tilalle.
 
(Tuolla passiiviradiaattorilla tarkoitetaan hienommin suunnitelluissa kajareissa sitä että refleksikotelon sijasta käytetään kotelossa sähkötöntä elementtia jonka jäykkyys on juuri sopivasti valittu, ja sitten se vaan heiluu kuin mulkku tuulessa toisen elementin puhaltamana. Tällä saadaan oikein tehtynä alemmaksi toistuva passo, kuten refleksikotelolla. Tällaista viritelmää käytetään refleksikotelon sijasta esim. jos tarvittava refleksiputki olisi käytettävään koteloon nähden epäkäytännöllisen iso. Passiivielementin voi tunkea pieneenkin koteloon. Esim. monissa subwoofereissa näin, ja semitunnetuista studiokajareista vaikkapa Mackie HR824 käyttää tällaista viritelmää. Se on jännä, passiivielementtiä ei edes näe kun se on jemmattu hienosti. Ja bonuksena ei tule myöskään refleksikotelon ilmapuhalluspöhinää.
 
Mutta kun kitarakaappien suunnitteluparametrit on "otetaan pienin mahdollinen laatikko johon tämä hägäri mahtuu", ei tällä ole mitään väliä. Passokaapissa saattaisi ehkä aavistuksen verran olla, normikitaran E=86hz kun ei etes ole mikään kovin tymäkkä bassotaajuus.)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=204278