Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Entropia666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitaroiden missikisat 2015
Aika:27.01.2016 00:03   (muokattu 27.01.2016 17:19)
'90 Jackson Archtop Soloist Pro: http://haje.fi/random/soloistkollaasi.jpg
 
Pitkään kuolasin, ja kesällä sain uitettua ausseista uitin suomeen. Ysärin laatujaskojen lippulaivamalli ja harvinaisin väritys, eli trans amber. Orkkismikit heivattu, tilalla Lundgrenin passiivi M6-setti emg-tyylisillä kuorilla. Tallassa on läskimpi messinkiblokki ja tone on kytketty pois kokonaan.
 
Tämä malli on jatkoa legendaariselle Charvelin 750XL, jota myytiin Lespan tappajana. Mahonkirunko ja -kaula, 24.75" skaala, kaareva loimuvaahtera kansi. Mallia on sittemmin tituleerattu yhtenä parhaista import-kitaroista ikinä. Eroina Kärveliin on eebenotelauta ja slimmimpi runko. Molempia mulle tarjottiin, mutta suurena eebenin ystävänä ja otin Jaskan. Myös slimmi runko on mulle lähinnä plussa.
 
Luonnollisestihan tämä on todella hyvä vehjes soittaa. Tää on hankinnan jälkeen ollu mulla ykköskitarana bändissä ja puoltanut paikkaansa hienosti. Iästään huolimatta tämä on erittäin hyvässä kunnossa, ilmeisesti enemmän tai vähemmän kamarunkkareita olleet edelliset omistajat ja pitäneet lähinnä laukussa.
 

 
'93 Grover Jackson RR Custom: http://haje.fi/random/rhoads.jpg
 
Kun ysärijaskojen valmistus Japaniassa loppui, teki tehdas lisenssillä Jaska-malleja Grover Jackson -nimen alla. Kaikissa malleissa oli vähän erikoisempia speksejä verrattuna normilinjastolta tulleisiin. Tässä mallissa se on kaks humpparia ja 24 nauhaa. Yleensä se on ollut joko tai. Muuten speksit on vaahtera läpikaula, poppelisiivet, eeben otelauta ja kannen yläpuolinen floikka.
 
Uitin tämän Japanista 2013 ja siitä asti se oli ykköskitarana tuohon Soloistin hankintaan asti. Vaihdoin heti kaikki raudat kultaisiin ja lookki parani välittömästii, tuoden vähän wanhan liiton eleganssia kehiin. Nyt kesällä vaihdoin tallaan Lundgrenin M6 ilman kuorta ja otin tonen pois käytöstä. Tallassa on läskimpi messinkiblokki.
 
Vaikka Soloist on parempi kuin tämä, niin ei RR hirveästi jää jälkeen. Tällä on tykitelty molemmat julkaisut nauhalle ja soitettu leijonan osa bändin keikoista. Yleensä treeneissä soitan joka toinen kerta tällä ja joka toinen soloistilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=230647