Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juho L
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Eurorack-modulien etupaneelit
Aika:06.01.2016 09:41
basisti1971: Jos ei alvariinsa hiveltele tai uita nuottiöljyissä tms. liuottimissa tekstejä/grafiikoita, niin tavallinen letrasetkin kestää suojaamatta vuosikausia, ja lakattuna käytännössä ikuinen.
Mullakin on vielä joitain 80 luvulla tehtyjä väkästyksiä jossain tallessa kohtuu hyvässä kunnossa.

 
Iuuh. Intuitiivisesti luulisi, että sellainen suht huokoinen pinta keräisi likaa suurella kernaudella, mutta kaipa se on uskottava. Voisihan tuota testata, vaikkakaan mikään hillitön grafiikkapinta ei erityisemmin puhuttele.
 
Onnistuminen riippuu pitkälti siitä kuinka korkealle/matalalle tavoitteensa asettaa.
Ja josko on pakko päästä em. tavoitteeseen heti laakista vai salliko itselleen pari harjoituskappaletta.
 
Värjätyissä on hankalahkoa päästä täysin tasaväriseen pintaan kotikonstein ja -litkuin, eikä toistettavuuskaan ole kovin hyvä.

 
Kertalaakistahan se ei tule onnistumaan, sehän on selvä. Värjäyshommat tuossa anodisoinnissa kiehtoisi eniten, joten voi olla säätämisen takana. Ilmeisesti tekstiilivärejäkin tuossa värjäyksessä voi käyttää. Pitäisi varmaan viritellä joku testisetti ja katsoa millaista jälkeä saa aikaiseksi.
 
Ei se silkkipainosabluuna itse tehden maksa juuri sen enempää kuin etsi- tms. maskikaan.
 
Varsinkin jos vain yhtä/muutamaa vetoa varten tarvitsee.
Kait ylä-asteen kuvaamataidon opetussuunnitelmaan sentään vielä paitojen ym. riepujen silkkipaino kuuluu, eli likipitäen jokainen on pakosti ainakin nähnyt kuinka homma toimii.

 
Jotenkin tulee ensimmäisenä mieleeni itseni vihaaminen, kun kuvittelen sitä hommaa mikä sellaisen pienen tekstin vapaaehtoisesta silkkipainoväkertämisestä tulee.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230328