Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LaXu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Pieni yksi kanavainen "Marshall" nuppi?
Aika:04.01.2016 13:14
Tässä pitäisi tietää, mihin käyttöön vahvari olisi tulossa. Kotiin, treenikämpälle, keikalle, all of the above?
 
Minun kokemuksieni mukaan ihan yksi hailee onko tehoa vaikka 100W jos vain vahvistin on suunniteltu toimimaan niin, ettei sitä tarvitse luukuttaa kovalla, että saa kunnon soundit irti. Vastaavasti vahvarin master volumen pitää olla hyvin myös pienillä volyymeilla toimiva, eikä sellainen, että välillä 0-1 potikasta irtoaa äänentasot "ei mitään" ja "ihan helvetin lujaa".
 
Marshallithan tunnetusti ovat "luukuta niin paljon kuin sielu sietää" vahvareita, mutta modernimmista malleista luulisi löytyvän joku myös muillakin asetuksilla toimiva. Jos tavoite on saada Marsu-henkistä soundia merkistä viis, niin vaihtoehtoja on sitten enemmän. Esim. jo mainittu Orange menee vähän sinne suuntaan, myös Egnaterin vahvareita kannattanee kurkistaa.
 
Omistin aiemmin Egnater Tourmaster nupin ja Rebel Mk I:sta olen myös kokeillut. Ne pelittävät hyvin myös pienillä volymeilla ja tuon Tourmasterin kanssa pääsi myös kokeilemaan hyvin tehon vaikutusta soundiin kiitos 10/25/50/100W switchien per kanava. Vaikutus oli lähinnä miten "pyöreää" ja "pehmeää" soundia sieltä tuli ulos. Esim. raskaampiin soundeihin 50 tai 100W asetus oli hyvä, mutta sitten semmoseen blues-rock fiilistelyyn 10 tai 25W miellytti korvaa enemmän. Volaan niillä ei ollut olennaista vaikutusta.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=230377