Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jone the Bone
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Skema-/leiska-CAD
Aika:03.01.2016 15:31
NitroJeesus: Eagle on oikein pätevä softa, mutta ammattilainen ja autorouter ei menee kyllä mun mielessäni samaan lauseeseen millään. Ainakaan Eaglen kohdalla.. :)
 
DipTrace kannattaa tsekata myös.

 
Juu, tuo autorouterin arvo on lähinnä viihteellinen, ainakin itselleni. On hauska seurata, kun kone miettii ja kokeilee erilaisia vetoja, jotka lähestulkoon poikkeuksetta vaativat totaalisen korjailun manuaalisesti. Voihan olla, että autorouterinkin voisi Eaglessa konfiguroida tekemään hommat järkevämmin, mutta nykyään olen unohtanut koko autorouterin olemassaolon, ja vetänyt käsin (huom. en käteen) nuo vedot.
 
Piirilevynsuunnitteluun ei liene oikotietä, vaan harjoittelu ja kokeilu kyllä auttaa asiassa eteenpäin.
 
Itse sijoittelen piirilevylle paikoilleen ensin liittimet, kytkimet, potikat ym. kotelointiin ja laitteen ulkoiseen muotoon liittyvät mekaaniset komponentit, ja sitten tuon kytkennästä komponentin kerrallaan levylle ja vedän sitä mukaa johdotukset. Näin levyalue täyttyy pikku hiljaa, ja komponenttien paikkoja voi vielä haeskella, jos jotakin vetoa ei pysty vetämään. Linjoja vedettäessä on hyvä myös huomioida jo alussa se, ettei esim. kriittisiä linjoja (inputit/outputit) vedä kovin lähekkäin. Näin vältytään oskilloinnilta ym. häiriöiltä, joita saattaa olla vaikea korjata tekemättä koko leiskaa uudelleen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230357