Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jone the Bone
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Skema-/leiska-CAD
Aika:02.01.2016 11:54   (muokattu 02.01.2016 12:00)
Juho L: Mitä elektroniikka-CAD-softia kansalaiset käyttävät? Tässä nyt aktivoidun elektroniikkakötösteiden parissa ja pitäisi löytää joku moderni ja fiksu CAD-softa, millä saisi tehtyä levyt skemasta gerberiksi asti.
 
Tsekkailin kaupallisista softista EAGLE Make Personalia, mikä olisi ihan inhimillisen hintainen (173,60€), ottaen huomioon että se on ammattilaissofta autoroutterilla ja muilla herkuilla. Ei ole kylläkään tullut koskaan EAGLEa käytettyä, niin en tiedä onko tuo hintansa väärti. Kenelläkään kokemuksia?

 
Eaglesta on kokemuksia itselläni jonkin verran, ihan työkäytössäkin. Tuohon ohjelmaanhan on helppo tutustua lataamalla netistä ilmainen kokeiluversio, joka toimii aivan kuin maksullinenkin, paitsi että suurin piirilevykoko on rajoitettu 8 cm x 10 cm, ja vain 2-puolisten levyjen suunnittelu on mahdollista. Useimmissa tapauksissa nuo rajoitteet eivät haittaa, kuten pedaalirakentelulla piirilevyn koko jää usein alle tuon rajatun koon.
 
http://www.cadsoftusa.com/download-eagle/freeware/
 
Tiedostot saa muunnettua CAM-tiedostoiksi, esim. proton valmistamiseksi piirilevyjyrsimellä, tai sitten levyjen teettämiseksi jollakin piirilevyfirmalla.
 
Päivityksiä ja parannuksia ohjelmaan tulee jatkuvasti, ja muutama komponenttijakelija tarjoaa joihinkin komponentteihinsa valmiin tiedoston Eaglen kirjastoon lisättäväksi.
 
Ohjelman käyttö on mielestäni helppo omaksua, helpompi kuin esim. Pads, jota olen myös yrittänyt opiskella, mutta Eaglen käyttöliittymä on omaan makuuni miellyttävämpi.
 
Varmasti muitakin softia on tarjolla, mutta Eaglen käyttö alkaa olla jo selkäytimessä sen verran vahvasti, etten ole ajatellut ruveta etsimään muuta tilalle.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230357