Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Bf109
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Marshall Valvestate humina / mumina
Aika:29.12.2015 14:02
Tossa on siis kuva tälle vekottimelle:
http://schems.com/bmampscom/marshal … /Marshall_valvestate20_20w_8020.pdf
 
Kun häiriöääni nousee volumen mukana, niin useimmiten vika useimmiten löytyy muualta kuin volume output väliltä, mutta pakkohan näin ei ole olla. Esim. maalenkki voi olla myös siellä.
 
IC:tä luultavammin vika on huono juotos/muu vika maadoituksessa tai kuivunut konkka (kuivumista ei välttämättä näe silmillä). Juottaisin kaikki vähänkin epäilyttävät uudelleen, erityisesti kuumana käyvien tai painavien komponenttien jalat. Sitten vaihtaisin virtalähteen elkot ja luultavasti muutkin märkäelkot (tarkkana napaisuuden kanssa, menevät kertalaakista pilalle jos laitat väärinpäin) sen tarkemmin miettimättä kun ovat halpaa tavaraa eikä niitä kuvan perusteella ole montaa. Jos siellä on napamerkityissä tantaalikonkkia, ne tuskin ovat kuivuneet. Valvestaten hapettunut kuulokeliitäntä on myös yksi mahdollinen syyllinen, kaiuttimen toinen pää on kytketty sinne ja voisi mahdollisesti saada aikaan maalenkin (tää kyllä pitäisi mun mielestä kuulua molemmilla kanavilla).
 
IC-piiri ei tuntuisi oikealle paikalle, ne kun yleensä mykistyvät kokonaan. Mutta mikäli vika olisi siellä, niin uusien löytäminen voi olla kiven alla :(
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230186