Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ptlepha
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kitaraan loimuvaahteraviilun lisääminen ja uudelleen lakkaus?
Aika:28.12.2015 00:43
joseplluissans: Koitapas liimata ohut viilu ja sen jälkeen värjätä. Mitä luulet onnistuuko? :D 0,6 mm viilu imee itseensä aika hyvin liimaa.
Kannattaa melkein hommata uus kitara, jos epäilee että itsestä on sitä tekemään. Teettämisen kanssa on semmonen homma, että melkein saat uuden bodyn samalla hintaa, kun tuossa hiomisessa ja viiluttamisessa ja pintakäsittelyissä on hommaa aika hyvin :P
Jos on tunteen palo hommaa kohtaan, haet tuolta torilta jonku edukkaan rungon ja reenaat. Jos tuli omasta mielestä hyvä, toistat saman siihen hyvään, luottokitaran runkoon :)

 
Viiluja saa myös läpivärjättynä, ja läpivärjäämisen luulisi olevan kotikonsteinkin mahdollista. Kokemusta ei tästä kyllä itellä ole. Värjäys siis ennen liimausta. Myöskin joku ei vesiliukoinen liima voisi olla läpi-imeytymisen kannalta parempi (kontaktiliima?). Tosin ihan PVAc liima on toiminut intarsiatöissä hyvin, vaikka saumoja onkin kitarankantta enemmän...
 
Itse lähtisin luultavasti värjäystä kokeilemaan hyvin pohjalakatulle pinnalle, peli ei olisi kerrasta poikki, vaikkei heti onnistuisikaan. Sideaineellisella petsillä ja ruiskulla varmaankin lähestyisin tapausta.
 
Joka tapauksessa ensin harjoittelua testipaloilla ennen kannen kimppuun käymistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230233