Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:EVH + flamenco?
Aika:26.12.2015 15:22
Wild String Of Voodoo Strat: Tuolla on nyt aika vähän tekemistä "oikean" flamencon kanssa. Flamencoa soitetaan sormin ja kynsin - ei plektralla. Tuollainen tremolo soitetaan niin, että peukalo iskee bassokieliä, johon voidaan sitten lisätä säveliä hammer oneilla ja pull offeilla, mutta aina kuitenkin peukalo iskee ensimmäisen sävelen. Kolmea ylintä kieltä soitetaan sitten etusormella, keskisormella ja nimettömällä joko i-m-a-i tai i-a-m-i -kuviolla.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Iix … Tezc&feature=player_detailpage#t=97

 
Oikeaa flamencoa ei soiteta sähkökitaralla. Toisaalta blues pystyi kuuskytluvulla siirtymään sähköiseen aikaan, niin miksi flamenco ei pystyisi samaan? nyt ollaan kuitenkin ja 2000 luvulla. Jos se kuulostaa flamenkolta, niin eikö se silloin ole flamenkoa? ehkä kuitenkin flamenkon uudistajan täytyisi olla joku joka tajuaa siitä kulttuurista jotakin. Meinaan, että enhän minä tiedä miltä flamenko kuulostaa sen enempää kuin joku EVH osaa sitä soittaa. Tosiasiassa EVH soittaa jotakin, jonka minä kuvittelen kuulostavan flamenkolta.
 
Meinaan, että eihän "Pekka ja Pätkä" muuttuneet neekereiksi sillä, että laittoivat kenkälankkia naamaan, he vain ilmensivät meidän kulttuurissa eläviä stereotypioita afrikkalaisesta kulttuurista. Sama juttu se taitaa olla tämän flamenkonkin kanssa. Jos me emme oikeasti ole kiinnostuneita flamenkokulttuurista, niin silloin me emme voi ammentaa siitä myöskään tekemässämme musiikissa, vaan me ainoastaan ilveilemme ja ilmaisemme stereotyyppisiä käsityksiämme siitä kulttuurista. Siinä mielessä Sam Yaffan Soundtracker on ollut itselleni mitä parhainta musiikikulttuurista kasvatusta ja se on opettanut, että mikään ei synny tyhjästä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=230200