Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Hanok
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Koti-studio neuvoja
Aika:25.12.2015 21:50
silhouette: Ok, millaista äänikorttia/interfacea suosittelisit? Ja, mulla on jo - ainakin itselleni - erittäin hyvä kuulokkeet, joten niitä mun ei tarvitse nyt hommata.
 
Ihan ensin pitäisi saada vähän käsitystä millaista hommaa ajattelit himastudiossasi tehdä. Keskeinen kysymys on kuinka montaa äänilähdettä haluat äänittää kerrallaan.
 
Kotistudion kalustoa ja softavalikoimaa kannattaa toki hankkia vähitellen ja laajentaen. Jo tuollainen 500 euroakin on aika iso summa käyttää kerralla, jos ei tiedä tarkalleen mitä on hakemassa. Softapuolella minäkin lähtisin ehdottomasti liikkeelle Reaperilla yksinkertaisesti edullisen hinnan ja kattavan ominaisuusvalikoiman vuoksi. Toki kannattaa tarkistaa mitä mahdollisesti hankittavan interfacen mukana seuraa, mutta softien "ilmaiset" versiot ovat usein aika rajusti karsittuja verrattuna täysversioihin.
 
Mutta mietinnän siemeneksi: jos et heti tarvitse isoa kanavamäärää, yksi hyvämaineinen vaihtoehto interfaceksi on RME Babyface. Laite on laadukas, ja mahdollistaa myös laajentamisen isompaan raitamäärään ADATin kautta. Käytettynä ainakin osuu budjettiin.
 
Itse päädyin hommaamaan Focusrite Scarlett 18i8:n. Minun tarpeeseeni oleellisia ominaisuuksia siinä ovat mm: 4 mikkietuastetta + 4 linjatuloa, ADAT-tulo, monitoroinnin ohjaus fyysisillä potikoilla. Hinta on halvempi kuin esim. mainitussa RME:ssä, minkä merkitystä voi kukin arvioida omalta kantiltaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=230253