Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:wuchi
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Putkivahvistin Bluetonen osista
Aika:19.12.2015 20:52   (muokattu 21.12.2015 20:14)
Hei.
 
Muusikoiden.net:in foorumia taannoin lukiessani huomasin, että Harry Bluetonelta kertoi heidän kauttaan saavan osia putkivahvistimiin.
 
(https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=229908&co=30)
 
Mieltäni on jonkun aikaa taas kutitellut ajatus vahvistimen rakentelusta. Itselläni on historiaa putkivahvistimien parissa harrastelun tasolla. Viidentoista vuoden aikana olen rakentanut parikymmentä vahvistinta. Koska en omaa mitään sähköalan koulutusta, kutsuisin itsenäni valveutuneeksi harrastelijaksi.
 
Elän parhaillaan ruuhkavuosia ja rakenteluharrastus on jäänyt tauolle pari vuotta sitten. Nyt kuitenkin Harryn ilmoituksesta ajatus vahvistimen rakentamisesta roihahti taas ilmoille. Laitoin Harrylle sähköpostia ja kysyin olisiko heiltä mahdollista saada osia kokonaisen vahvistimen verran, eli käytännössä oli kyse rakennussarjasta. Pakettiin kuuluisi kaikki osat, kytkentälevy eyelettien kera, passiiviset osat, porattu metallikotelo, muuntajat, kaikki mitä tarvitaan toimivan vahvistimen rakentamiseksi. Kerroin myös ostavani combo -kotelon vahvistimeen, kun olen saanut vahvistin osion valmiiksi.
 
Koska ymmärrän jo jotain vahvistimen sielunelämästä, en tarvinnut mitään ohjelehtisiä, missä vaihe vaiheelta olisi projektin kulku selitetty.
 
Sain Harrylta pikaisesti kohtuuhintaisen tarjouksen ja pian olikin paketti tulossa lähipostiin.
 
En oikein tiennyt mitä odottaa, koska mitään kuvaa sarjasta en ollut nähnyt, etulevyistäkin sovimme sähköpostissa. Olen aiemmin rakennellut muutaman muum yrityksen rakennussarjoja ja luonnollisesti ne kokemukset (jotka myös ihan positiivisia) ohjasivat nyt odotuksiani paketin sisällöstä.
 
Kun paketti oli kotona ja sain sen auki oli näkymä sydäntä lämmittävä. Vaikka olin Harrylle kertonut, ettei tarvitse nähdä vaivaa osien kanssa, niin osat oli jaettu todella asiallisesti eri pusseihin. Etuasteen osat omassa nimetyssä pussissa, pääteasteenosat omassa pussissa, ruuvit omassa pussissa ja johdot ja läpivientikumit omassa pussissa. Verrkomuuntajan mukana oli saatesananen ensiö- ja toisiokäämin johdotuksista. Ja myös layout kaavio etu- ja pääteasteesta. Toki itse vahvistin ei ollut vaikeimmasta päästä rakentaa (vox ac15), mutta silti rohkenisin väittää, että jos jonkun vahvistimen on ennen rakentanut, niin tämänkin kasaaminen olisi näillä osien jaottelulla ja layout kaaviolla suhteellisen helppoa (en ota vastuuta, jos joku polttaa talonsa tai nauttii oman osansa tasajännitteestä.)
 
Voin laittaa muutamia kuvia tuonne profiiliin osista, ja muutenkin projektin edetessä voin päivittää tänne kuulumisia.
 
Olettaisin, että Harryn on tarkoitus myydä pääsääntöisesti vain putkivahvistimen osia ja mistään 24/7 putkivahvistintuesta hän ei maininnut. Eli välttämättä ensikertalaiselle voi pelkät osat olla liian kova pala ja vaarallinenkin. Ainakin täytyy tukeutua johonkin foorumiin jossa apua on tarjolla.
 
Todella positiivinen kokemus joka tapauksessa
 
Edit. Lisään tähän linkin jossa pääsee katsomaan kuvia projektista. Lisäilen sinne silloin tällöin kuvia.
 
https://www.flickr.com/photos/103587818@N08/sets/72157662553422216
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=230202