Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ituvirtanen
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ensi vuoden iso modausprojekti
Aika:16.12.2015 23:30
basisti1971: Kumpaakin on käytetty, ja saatavuuskin on kohtuullista varsinkin maaleissa/tarroissa, mutta värivaihtoehdot ovat melko rajoittuneet, ja tarvitsevat tietynlaista valoa latautuakseen.
Korkea-aktiiviset säteilylähteet, "oikeat" itsevalaisevat materiaalit ovat toki tänä päivänä tavan tallaajan saavuttamattomissa.
Ja hyvä niin...
 
T:Samuli

 
Tritium loistaa 12 vuotta ja sitten siitä näkee aika vähän mitään. Aktiiviset valovärit ovat tavallisesti juuri tritiumpohjaisia ja niissä on sama ikääntyminen kuin ampulleissa.
 
Passiiviset, strontiumiin perustuvat valovärit ovat aika hyviä ja lyhyen ajan valotehot ovat niissä reilusti kolminkertaisia aktiivisiin verrattuina. On niissä jonkin verran värejäkin mutta vihertävä on tehokkain. Saatavuus on vähän niin ja näin, kun pulvereita ei hirveästi saa. Super- ja Luminovaa ei kaiketi saa pulverina Sveitsistä tai Japanista ollenkaan.
 
Vanhemmat valovärit ovat aneemisia valotehon ja paloajan suhteen. Jotain arkkeja tai maaleja voi löytyä mutta ne eivät edusta teho-osastoa. Saksassa on tosin yksi valmistaja, jonka valoväri pesee Luminovat mennen tullen mutta heidänkin toimituksensa ovat "arvokkaita" ja erät tavalliselle kuluttajalle isohkoja.
 
LEDit ja kuidut ovat selvästi helpompia esimerkiksi saatavuuden suhteen. Vaativat toki askartelua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=184478