Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikä kitarakama puuttuu maailmasta?
Aika:14.12.2015 11:59
Moi.
 
Arkka: Henkilökohtaisesti nyt olis tarvetta pedaalille, joka tallentaa signaalia jatkuvasti tilapäiseen muistiin ja polkaistessa haluttu polkaisua edeltävä aika (esim. 30 s.) tallentuu pysyvään muistiin, josta sen sit myöhemmin toistaa tai kaivaa vaikka usb:llä talteen. Eli DAWeista tuttu toiminto pedaalimuodossa. Tämä siis niitä lukuisia hetkiä varten kun (mielikuvitus)kaveri toteaa, että "olipa hyvä riffi, soita uusiksi", eikä kukaan enää muista miten se meni.
 
...
 
Ehkä tollanen on ja eiköhän jostain nauhurista tällasen kikkailisikin, mistä päästäänkin ketjun toiseen funktioon, eli siihen, että jos visioitu kampe löytyy jo tai tarpeen voi helposti kiertää, niin vinkkaillaan suuntaan ja toiseen.

 
Tuollaisia black-box/flight-recorder tyyppisiä vermeitä muistaakseni rakenneltiin kovastikin nauhakaiuista ja kelanauhureista ja myöhemmin jopa (Bebekin) äänentallennuspiireistä vaikkei jälkimmäiset toki katkottomia looppeja tarjonneetkaan.
 
Usein pääkäyttötarkoituksena oli tietysti normi loopperi/ripiitteri treenikäyttöön, mutta koska tallennuksen pituus oli hyvinkin tarkkaan määriteltävä etukäteen, eikä valittua pituutta ollut helppo muuttaa, soveltuivat pienin muutoksin myös kuvailemaasi tarkoitukseen.
Ehkä jopa paremmin kuin alkuperäiseen tarkoitukseensa.
 
Näin digiaikaan moisen valmistaminen -varsinkin jos protokollamuutosta laitteen digistä tietokonemaailman digiin ei vaadita- on varsin helppoa.
Liitettävyyden laajennus sitten hankaloittaa tai ainakin monimutkaistaa komponenttitason vehkeiden tekoa, mutta luulisi kevyenkin protoalustan kykenevän moiseen jos siitä puolesta on kokemusta.
 

 
Veikkaisin kuitenkin jollekin tabletti-/älyvehje-alustalle softapohjaisen ratkaisun olevan se kustannustehokkain vaihtoehto.
Oheiskomponentit ja kuljetettavuus kun olisivat jo olemassa entuudestaan, pätkä koodia riittäisi suorittamaan itse idea.
En oikein jaksa uskoa kenenkään tänäpäivänä olevan ykköseuroja -jos sitäkään- enempää melko kapeakäyttöalaisesta erillislaitteesta maksamaan.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=230138