Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Muut soittimet
Aihe:Digitallennin kotipajaan
Aika:13.12.2015 10:08   (muokattu 19.12.2015 10:13)
Moi.
 
Hivenen saisi olla lisää tietoa vaatimustasosta jotta väki voisi ehdottaa jotain muutakin kuin mielivehkeitään.
 
Vanhemmissa 8, ja varsinkin 16 yhtäaikaista äänitysraitaa on pikemminkin poikkeus kuin sääntö, mutta jos "standardi" 2 yhtäaikaista äänitysraitaa ja epämääräinen määrä reaali ja virtuaaliratoja miksauksessa riittää, lähes kaikki vehkeet irtokympeistä ykkös-satasiin täyttävät nuo ehdot.
 
Etuasteissa ja liitännöissä on myös suurta hajontaa, joten edes aavistus siitä millä tasolla ja minkämoista signaalia sisään pukataan on merkitystä.
Kuten myös sillä halutaanko käyttää ulkoisia efektejä vai mennäänkö sisäänrakennetuilla.
 

 
Itsellä on eniten kokemusta Fostexin VF16 raiturista, joka kykenee 8 raidan yhtäaikaiseen äänitykseen nakuna, ja 16 raitaan ADAT etusen kanssa.
Noita saa myös CD-asemalla varustettuna.
ÄLÄ OSTA pelkällä ulkoisella SCSI levyllä varustettua, äläkä etenkään ilman tallennuslaitetta ellet sitten slaveksi, silkkaa tuskaa...
 
Editointi on kenkuhkoa, kuten kaikissa puolikkaan tupakkiaskin kokoisella näytöllä varustetuissa vaikka editointimahdollisuuksia ihan kivasti onkin, eivätkä etuset ole enää parasta A-ryhmää.
Bititkään eivät nörteille enää riitä, mutta en puukorvana eroa edes huomaa ;).
 
Plussapuolelle meneekin sitten ehdottomasti halpa hinta, varsinkin kun ottaa huomioon suuren yhtäaikaisten äänitysraitojen määrän, insertit, auxin, valmiit (joskin toki jo aikansa eläneet) efektit yms.
 

 
Jos laajemmin on tarvetta/halua tekeleitään digitaalisesti muokata ja editoida, suuntaisin katseeni kyllä tietokonepohjaiseen äänittämiseen, vaikka kustannukset toki hieman kohoavatkin kymppien tai satasen luokasta muutamiin satasiin.
Etenkin jos 2 yhtäaikaista äänitysraitaa riittää.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=230127