Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:saastara
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kiina-ilmiö - studioroinaa persaukisille
Aika:10.12.2015 16:47   (muokattu 10.12.2015 17:00)
Niq: Mutta se politikoinnista, jospa nyt vain pysyttäisiin aiheessa. Jos jotain syö niin paljon kiina-ilmiö ja sen haittavaikutukset, niin perustakoon sille vaikka oman ketjunsa. ;)
 
Henkilökohtaisesti mua alkaa aina melko ankarasti vituttamaan siinä kohtaa kun ihmiset alkaa sivuuttamaan eettisiä ja moraalisia piirteitä keskustelussa, ikään kuin ne olisi jossain omassa kuplassa. Toisia kiinnostaa se, että halvemman kiinakopiomikin kapseli säröytyy taajuusalueella x tietyllä tavalla. Toisia kiinnostaa se, että rahoittamalla omalta osaltaan kiinatuotantoa, edistää toiminnallaan tapahtumaketjuja jotka on moraalisesti melko vaikeita niellä, jos niitä vaivautuu hetkeksi miettimään.
 
Molemmat on kuitenkin mun kirjoissa ihan yhtä valideja näkemyksiä, eikä eettisiä tai poliittisia vivahteita kannata lakaista joihinkin omiin puiseviin nynnylankoihin. Ei se nyt ihan niinkään voi mennä, että mieluusti säästää vähät rahansa köyhille taiteilijoille, ostamalla halpaa orjatyöpaskaa toiselta puolelta palloa. Kyllä näistä asioita pitää voida keskustella ihan yhtä 'todellisena' asiana, kun jostain toisesta parametristä tuotteen x valmistuksessa.
 
Toisekseen, en mä näe oikein mitään hedelmällistä siinä, että keskustelu rajataan käsittelemään vain jotain halpatuotettua liukuhihnakamaa vinkuintiasta. Käytettynä liikkui niin järjetön määrä kamaa, ja myös laadukasta, että itse en näe mitään syytä ostaa edes uteliaisuutta testiin jotain vastaavaa halpatuotantoa uutena?
 
Lähinnä siis, että jos mä näen netissä, että 'hohoo! 12€ uudet tietstikkakajarit! Varmaan paskaa mutta kokeillaan..' Tai, 'jiihaa 45€ viisi dynaamista random-mikkiä!' Miksi mä en suoraan osta vaan eBaysta, divarista, kierrätyskeskuksesta, kirpparilta tmv jotain samanlaista? Todennäköisyydet hyvän kaman saamiseen on vähintään yhtä hyvät, ainoa ero on se, että jälleen yhtä turhaa hilavitkutinta ei ole mennyt kaupaksi uutena, ja jälleen on kuihtunut yksi mikropuro rahaa, niiltä edellämainituilta optioporhoilta, joille sitä rahaa ei alunperinkään haluttu antaa.
 
E: Tää nyt ei ollut siis niinkään Niqulle vaan yleisesti todettu, että ostakaa käytettyä hyvät ihmiset.
 
Mutta mitä tulee optioporhoiluun ja hirvittäviin katteisiin, kummatkohan tässä tarinassa niitä oikeita 'pahiksia' on? Ne valtavat tehdaskompleksit ja Guitar Centerit, Thomannit ja Behringerit jotka noita halpoja bulkkeja syytää miljoonittain markkinoille tai sitten pienemmät putiikit joilla on tuotantoerät huomattavasti pienemmät, kulut isommat ja koko operaatio kalliimpaa..?
 
Lähinnä sillä siis, että jos jonkun motivaatio ja innostus tähän bulkkiroinaan tulee siitä, ettei halua rahoittaa ahneita megakorporaatioita ja Illuminatia ja Reptiliaaneja, on tuo kiinaosasto aika iso puu kiivetä perse edellä.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=230092