Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Bumbarr
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Musiikin nauhoittaminen puhelimeen liitettävillä mikrofoneilla
Aika:30.11.2015 04:25
Hei!
 
Ihan alkuun totean, että jos aiheesta on jo ajankohtainen thread, tai tämä kuuluisi toiselle palstalle. Saa minut ohjata oikeaan osoitteeseen :)
 
Kysymykseni koskee siis kovaäänisten bänditreenien nauhoittamista puhelimeen liitettävillä mikrofoneilla. Omissa treeneissä jammailemme usein ja silloin tällöin otamme näitä jopa nauhalle puhelimella. Tarkoituksena ei siis ole saada aikaan julkaisukelpoista materiaalia, vaan tarkastella omaa soittoa ja poimia hyviä ideoita matkan varrelta. Kuten arvata saattaa, tulee musiikista aikamoista puuroa ja vaikka ideoista saa selvän ja särö antaa kivasti anteeksi. Olisi mukavaa saada tarkempi kuva soitosta ja lentelevistä ajatuksista.
Toki olen tietoinen, että Zoom H2.n tasoista ääntä ei ole luvassa. Mutta jonkinverran selkeämpi, sekä vähemmän säröytyvä tapa nauhoittaa olisi hakusessa. Puhelimessa nauhoitus-alustana kiinnostaa helppous. Puhelin on aina mukana, sen käyttöliittymä on miellyttävä, se on jo valmiiksi liitettynä internettiin eli jamit ja vaikkapa kaikki treenit voisi vaivattomasti varastoida pilveen muutamalla napinpainalluksella ja kaikkein tärkein eli jakaminen soittotovereiden kesken ei vaadi juuri minkäänlaista vaivannäköä.
Olen hieman tutkinut vaihtoehtoja, mutta olen löytänyt lähinnä puheen ja akustisen musiikin näytteitä. Onko täällä kenelläkään kokemusta tämänkaltaisista mikrofoneista? Ideaalitilannehan olisi 3.5 liitännällä varustettu mikki, sillä silloin ei olisi puhelimen mallilla väliä ja jos minulta sattuu olemaan akku loppu, voisi sitä käyttää kenen tahansa puhelimella.
 
Tässä muutama mikrofoni, jota olen varovaisesti tutkinut.
 
http://www.amazon.co.uk/Sony-STM10- … ereo-Microphone-Black/dp/B00HX9AJ2A
 
http://www.amazon.co.uk/Olympus-145 … ie=UTF8&refRID=0BGJGRX2EHDSP5N8DGJY
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=229998