Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Insane Kane
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Killswitch tonepotikan tilalle
Aika:24.11.2015 20:58
FateWhispered: Tämä selvensi jo paljon, kiitoksia! Mulla on kitarassa passiivimikit eikä mitään aktiivielektroniikkaa.
 
Olettaen, että ymmärsin oikein: jos laitan tuon kytkimen (eli siis killswitchin) jakin ja volapotikan välille, niin irroitanko kokonaan ne vanhat tonepotikan volapotikkaan menevät johdot (kuuman ja maadoituksen)? Ja annanko jakilta volapotikkaan menevän maadoituksen olla ennallaan, ja vedän kytkimeltä maadoituksen volapotikkaan?

 
Sinulla on valmiiksi piuhat juotettuna niin miksipä noita irroittamaan muualta kuin tonepotikasta.
 
Minun ja rainmakerin kytkennöissä ei käytännössä ole mitään eroa. Ja kuuman kierrättämin kytkimen kautta on tarpeetonta signaalin heikentämistä.
Tappokytkin toteutetaan siten että kitaran signaali kytketään maihin, jolloin ei myöskään synny hurinoita kun kuuma ei jää "kellumaan". Ainoa ero minun ja rainmakerin kytkennöissä on tappokytkimen sijainti. Jos kytket sen suoraan tonepotikan piuhoihin, kytkin tulee ennen volapotikkaa, rainmakerin tapauksessa volapotikan jälkeen. Mitään merkitystä toimintaan sillä ei taida olla. Voit tarvittaessa siirtää sen tonepotikalle menevän kuuman piuhan volapotikan keskimmäiseen jalkaan, jolloin se kytkin onkin volapotikan ja output-jakin välissä.
 
Tuossa perus rg:n kytkentä.
http://i59.photobucket.com/albums/g296/oodles67/untitled5.jpg
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=229921