Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Paremman intonaation metsästys.
Aika:24.11.2015 10:29
Moi.
 
okabass: Varmaan vireisempi noin. Mutta jännä homma kun kuulin vastaavaa kitaraa. Se ei minusta kuulostanut hyvältä. Jotenkin persoona, särmä puuttui. Korva on niin tottunut kitaran luontaiseen (epä)vireyteen. Etenkin pienellä murolla.
 
+1
 
Paitti muroilulle, omasta mielestä puhtaalla tulee selvemmin esille.
 
Helpointa tuota on ND-demota MIDI- (hexa) mikin + MIDI-paavon kanssa.
Pitch correctionilla -jolla saa nuotit haluamilleen kohdille toisiinsa nähden- kuulostaa true temperament jaolla kovin steriililtä ja epäaidolta, ja ero on huomattava kun päästää ohjauksen kellumaan tai vaihtaa jaon nauhallisen instrumentin mukaiseksi.
 

 
Kuten likipitäen kaikessa sähköisesti vahvistettuun populäärimusiikkiin liittyvässä, myös kiinteänauhaisten kieli-instrumenttien alkuaikojen puutteet ovat niitä meidän korvaan miellyttävimpiä.
 
Vaikka kehitys tietyllä tapaa eteenpäin meneekin, ja tuleekin mennä, koko ajan yritetään emuloida tuttua ja turvallista.
 
Turvautumatta kuitenkaan siihen tuttuun ja turvalliseen teknologiaan jolla "efektin" saisi tuotettua suoraan, koska emulaation katsotaan fuulaavan riittävän monia :/.
 
Kaikenkarvaiset analogiemulaatioplug-init ja -simulaatiot ovat ainakin omasta mielestä tästä erittäin hyvä viimeaikainen esimerkki.
 

 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=229910