Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Megadethh2
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Slate - Virtual Microphone System
Aika:21.11.2015 01:47
saastara: Siinähän sitä riemua ihmisillä riittää loppuelämäksi, kun ei tarvi rumpusamplejen, synasoundien, midi-rumpujen, skebamallintavien, kaappi-impulssien ja vireen lisäksi päättää edes mikrofoneja tai etuasteita enää, kun nekin voi kätsysti vaihtaa miksatessa.
 
Komppaan kyllä itekkin tätä vahvasti. Ei sillä, onhan nuo kaikki ihan hyviä työkaluja joita voi käyttää vähemmän optimaalisissa tilanteissa ja olosuhteissa, mutta itelläni ainakin monesti on mennyt ihan turhaa aikaa siihen, kun kaikkea voi jälkikäteen säätää ihan rajattomasti.
 
Nykyään yritän rajoittaa itseäni käyttämään vain tiettyjä softia ja mallinnuksia (esim. jos vaikka kitarasoundi väännetään plugineilla, niin sitten ne kitaraosuudet on soitettu ja editoitu valmiiksi niin renderöin ne mallinnukset audioksi jotta niitä ei tule turhaan säädettyä sen jälkeen, jos varman päälle haluaa pelata niin ne DI:t voi myös jättää johonkin omaan kansioon jotta voi pelata varman päälle jos homma ei toimikkaan, yleensä niihin ei ole tullut kyllä koskettua pahemmin). Pääideana tässä on se, että miksatessa on joku visio mihin tähdätään sen sijaan että säädetään niitä soundeja suuntaan ja toiseen ilman mitään päämäärää jolloin usein vain aikaa menee hukkaan ja mitään ei saavuteta.
 
Ainakin tälläinen työskentelymalli on itselleni paljon sopivampi ja luovempi kuin se, että ihan kaikki mahdollisuudet on auki ja mitään ei ole päätetty valmiiksi. Eli lyhyesti säädetään ne soundit valmiiksi ja renderöidään synat, kitarapluginit ja vaikka midirummut tarvittaessa audioksi sitten kun ollaan varmoja siitä, että ne soundit on valmiit ja niitä voidaan lähteä työstämään siitä tarvittaessa eteenpäin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=229740