Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Timi
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Polyrytmi ja clave
Aika:14.11.2015 09:53   (muokattu 14.11.2015 09:55)
KaukoR.: Koitan tuohon tanssimis näkökulmaan vastata. Aika yleistähän tuo on että Tapani Kansa laulaa boleroa ja kansa tanssii humppaa. Ei ihme että tulee ajettua paluumatkalla lujaa. Tanssissahan juuri pääse äänen voimakuudella leikkimään kun tanssimisesta ei juurikaan kuulu ääntä. Jos ei avokämmenellä reiteen lyöntejä ja jalan tömistyksiä lasketa. Niitäkin kyllä oikesti tanseissa on.
Esim. Unkarilainen zcárdas.
 
Voihan sitä tanssia melodiaan tai rytmiin. Itse asiassa sitä tanssiessa pitää kokoajan miettiä mitä tanssia tanssii. Silloin kun kaikki muut ympärillä tanssivat eritavalla on aika tukala tunne. Rock bändit eivät tykkää että heidän soittarssaan tanssitaan jivea. Remu on joskus katsonut pahan näköisenä ja yksi keulahahmo oikein sanoi että tämä on rock konsertti eikä tanssit.
 
Äläkääs nyt. En minä oikein voi olla eksyksissä kun en ole koskaan näistä asioista edes ollut perillä.
 
"Jos aikayksiköksi valitaan nopean askeleen kesto, yksi neljän askeleen perusaskelikko vie siis kuusi aikayksikköä. Musiikki kuitenkin koostuu neljän aikayksikön jaksoista, jotka puolestaan muodostavat selvästi kahdeksan aikayksikön pareja. Musiikin jaksot eivät siis mene yksiin askeljaksojen kanssa."
 
"Kuvio havainnollistaa asiaa. V tarkoittaa vasemman jalan askelta, O oikean jalan askelta ja luvut musiikin iskuja. Rytmikuvio on miehellä seuraava:
 
V.......O.......V...O...V.......O.......V...O...V.......O.......V...O...V.......O.......V...O... 1...2...3...4...5...6...7...8...1...2...3...4...5...6...7...8...1...2...3...4...5...6...7...8...
 
http://tanssi.net/fi/lajit/tango/fi-perus.html

 
Kyllä sä ymmärrät aikanaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=229816