Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:iec
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:kitaran osto edessä. mielipide kysymyksiä epiphonesta!
Aika:03.11.2015 14:24
miikkaili: Kiitos vastauksista. Ilmaisin ehkä itseni vähän huonosti fenderin kitara on noin 8 vuotta vanha ja sillä olen paljon harjoitellut mutta nyt on vaan alkanut mikit rätisemään ja soimaan huonosti. Musiikki liikkeessä käväisin kysymässä saisiko kitaraa kuntoon ja vastaus oli että kyllä saa mutta tulee maksamaan enemmän kun kitara uutena on maksanut. Ja se les paul on aika huono soittaa kun ei vireessä pysy ollenkaan ja särisee ja rämisee mutta nyt loppui soitto lopulta kun liikkeestä sanottiin että kaula on kiero ja aika mahdoton korjata.
 
Mutta kerta täältä ei saa kuin tämän tasoisia vastauksia niin lähden kyselemään muilta foorumeilta.

 
Äläpä nyt hikeenny vastauksiin. Pieni rölötys kuuluu asiaan :D Mutta sitten itse kysymykseen uudesta kitarasta: Mulla on ollut Epiphone LP Plus Top Honeyburst (2011 malli) ja oli se ihan soitettava kitara. Olen myös omistanut J&D Les paulinkin. Tällä hetkellä mulla on Gibsonin Faded Studio vuodelta 2007. Tuosta Gibsonista jouduin pulittamaan käytettynä reippaasti yli 500 euroa, mutta se on kyllä näistä yllämainituista ehdottomasti paras soundeiltaan ja soitettavuudeltaan. J&D on sellainen halpa aloittelijan kitara, jossa ei osien laatu ole mitään huippua. Ei se kuitenkaan ollut ihan surkea, mutta sinun tapauksessasi kannattanee ostaa hieman laadukkaampi. Epiphone oli aika jees, mutta siinä oli nauhat hieman pehmoista materiaalia ja mulla tuli joihinkin nauhoihin kuoppia jo parissa vuodessa. Lisäksi mikit olivat aika surkeat.
 
Eli jos haluaa soitettavuuden ja soundit kohdalleen, niin suosittelisin vaikka Gibsonin LPJ-mallia käytettynä. Pitäisi löytyä alle 500 eurolla. Tietysti myös Singlecut-versiot PRS:ltä (PRS SE) voisi olla hyviä ja aika lailla LP-mallin oloisia. Saa jopa uutena alle 500:lla: http://www.thomann.de/fi/prs_se_standard_245_pt.htm . Sitten tietysti jo aiemmin mainitut Japanin Tokait ovat hyviä (parin yksilön testin perusteella) ja varmaan ne korean/kiinan Tokaitkin ovat ihan ok. Ja ei se Epiphonekaan ole huono vaihtoehto. Vintage-merkistä mulla ei ole omakohtaista kokemusta.
 
Sekä käytettyä, että uutta kitaraa ostaessa olisi hyvä että kitaran säädöt käydään läpi ammattilaisen toimesta. Eikä haittaa yhtään jos vaikka joku sellainen olisi mukana, joka osaisi katsoa ne säädöt ja kokeilla soitettavuuden. Olen esimerkiksi itse joutunut kaksi käytettynä ostamaani kitaraa käyttämään huollossa, ennenkuin ne olivat viimeisen päälle säädöissään (molemmissa satularemontti).
 
-iec
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=229729