Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:KanttoriPiiparinen
Alue:Koskettimet
Aihe:Sähköpiano lapselle
Aika:30.10.2015 13:12
kris74: Näitä kyselyjä on varmaantosi paljon, mutta jos joku olisi niin kiltti ja jaksaisi muutaman merkin ja mallin laittaa
 
Kaverin puolesta kyselen, eli tarkoitus olisi ostaa 3 vuotiaalle kosketinsoitin. Innostamaan musisoimaan, kun lapsi on lelupianostaan niin innostunut.
 
Itselläni on Rolandin piano tällä hetkellä samassa käytössä, mutta ajattelin, että heille olisi järkevintä ostaa joku vähemmän tilaa vievä nyt, joka sitten olisi käytännössä pakko vaihtaa pianoksi muutaman vuoden päästä, jos pianotunneille meinaa. Joku joka laitetaan jollekin tasolle ja voidaan tarvittaessa nostaa pois. Eli pitäisi saada kaikkia kivoja ääniä helposti, mutta olla kuitenkin koskettimissa vähän pianon tuntua mielellään. Samalla lailla kuin tuosta Rolandista saa, jota aivan pienikin lapsi pystyy itse käyttämään.

 
Ensinnäkin: Kaikki tavaratolojen myymät muutaman kympin musiikkilelut on unohdettava. Näiden myrkittimien ääni on useinkin nuhainen ja muutenkin varsin rajoittunut. Niillä ei soittajaa kasvateta. Soittimen pitää olla sitä tasoa jolla aikuinenkin voi soitella.
 
Lapset tykkäävät kivoista äänistä ja niitä on tehdasasennuksina oikeissa musiikkikaupoissa myytävissä soittimissa. Lapsen varttuessa kannattaa seurailla tulevan Rubinsteinin kehitystä ja herätellä mielenkiintoa melodioihin ja muihin musiikin komponentteihin vaikkapa laulemalla lapsen kanssa. Viimeistään kouluikäisenä olisi siirryttävä pikkuhiljaa musiikinopetukseen leikkimisen jäädessä vähemmälle.
 
Tuleva soittaja lopultakin päättää sen, pitääkö hän enemmän akustisesta vai sähköpianosta. Kaikki tuputtaminen on hukkaan heitettyä vaivaa ja lasta pitäisi tukea kaikin tavoin hänen itsensä valitsemalla linjalla.
 
Kokemuksesta suosittelen Yammun edullisempaa päätä erilliseen vahvariin kytkettynä. Se soveltuu lapsen eka soittimeksi ja kevyeen keikkakäyttöön, ei ole painava eikä hirveän hintainen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=229676