Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Simulator
Alue:Rummut: sähkörummut
Aihe:Mikähän virveli tässä?
Aika:26.10.2015 09:04
Kiitos vinkistä Xerxes! Eipä aivan heti tullut mieleen, että kyseessä voisi olla noin vanha virveli. Saattaakin mennä jo hieman vaikeammaksi kuvan ym. tietojen hankkiminen, ainakin pitänee lähteä hieman eri pohjalta liikkeelle kun tuommoista museoluokan virveliä jäljitän. Tai sitten otan yhteyttä sampesetin tekijöihin . . . .
Tosiaan, joo . . . voi olla, että tuolta rumpukama-osastolta voisi tulla paremmin tietoa tai sitten ei! Pitänee pähkäillä josko väsäilen sinne uuden kysymyksen.
 
Ööö . . tuota . . . onkos täällä muita jotka keräilee vintagesettejä virtuaalisessa muodossa. Aloitin puuhan jokin aika sitten ja se vaikuttaa mielenkiintoiselta jutulta.
Meikäläisellä on pari oikeaa akustista settiä ja sitten on nuo Rolandin sähköiset. Vintagerummut ja symbaalit kyllä kiinnostavat mutta mihin niitä sijoittaisi, ei ole tilaa ja ne maksavatkin aivan hemmetisti. Niinpä päätin ruveta hankkimaan niitä sähköisessä muodossa, pikkurahalla saan hienoja settejä joissa on selkeästi omanlaisensa soundit. Kun teen niistä soundeista vielä komeat CD/DVD Boxit kansipapereineen joissa on hienoja kuvia ja kaikenlaista tietoa, niin tuntuu siltä kuin olisin jotenkin enemmän keräillyt jotain kongreettista.
 
Monet harrastelijat ovat huomanneet tämän jutun ja ovat tehneet hienoja samplesetti kokonaisuuksia joissa kerrotaan tarkasti mistä rummusta tai symbaalista ääninäytteen on tallennettu, jopa hyviä kuviakin voi olla mukana.
Myös kaupallisilta toimijoilta on ruvennut löytymään ymmärrystä puuhaan, esim DrumDrops: https://www.drumdrops.com/drum-samples
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=56&t=229594