Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jymi
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Boss GE-7, on - off -kysymys
Aika:21.10.2015 15:37   (muokattu 21.10.2015 16:00)
Serenity: Pedaalin tila päälle laitettaessa määräytyy käsittääkseni konkkien C28 ja C29 arvoista. Tai siis pienestä erosta niiden välillä. Trankku jonka kollektorilla on isompi konkka menee päälle ensin.
 
Eli toiminnan saisi käännettyä vain vaihtamalla C28 ja C29 keskenään. Pelkän ledin saisi vissiin toimimaan toisinpäin siirtämällä ohjauksen Q3:n kollektorilta Q2:n kollektorille.
 
Konkkien vaihto olisi kait helppo kokeilla?

 
Liian hätäisesti mietin tuon ledihaaran vaikutuksen. Jännitteiden noustessa käynnistystila määräytyy jo ennen kuin ledin ja zenerin jännitteet ylittyvät. Eli ledin kautta ei tule virtaa transistorin kannelle vielä siinä vaiheessa kun jomman kumman transistorin kynnysjännite ylittyy, kannalta alkaa kulkemaan ohjausvirtaa ja transistori sulkeutuu.
 
Ja kun komponenttiarvot ovat samat, niin se on ihan komponenttitoleranssien sattumista kiinni mikä tila on missäkin pedaalissa käynnistystila.
 
Tuo konkkien vaihto päikseen saattaa auttaa mutta jos ei auta niin vastuksilla R38 ja R39 lienee helpoin pelata käynnistystila halutuksi. Eli jos haluaa käynnistytilaksi puhtaan, niin pienentää pikkuhiljaa vastuksen R39 arvoa. Tai sitten nostaa vastuksen R38 arvoa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=229558