Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:1x12 vai 2x12
Aika:13.10.2015 22:52
Kerrostalossahan voi olla jopa akustinen kitarakin liian äänekäs jos sitä soitetaan sellaisella tyylillä, että se ei ole mitään hiplausta.
Hyvät akustiset soivat monesti äänekkäämmin kuin halvimmat laminoiduilla kansilla olevat kitarat. Resonaattorikitaroista puhumattakaan.
Tietysti on sellaisia musiikkityylejä, joiden treenaminen ei ensisijaisesti onnistu akustisilla soittimilla. Kyllä tätäkin voi hieman miettiä, että onkohan se kotiin tarpeellinen vahvistin tehoiltaan useita kymmeniä watteja ja tarvitseeko siihen tosiaan isoja kaappeja alle?
Kyllä noilla keinokuormilla saa tehoja tiputettu, mutta en oikein ymmärrä miksi sellaisia kotiin hommaisi kun se soundi ei kuitenkaan ole sama kuin jossain treenikämpällä nupit kaakossa.
 
Hommaa kotiin jonkun, esimerkiksi, pienen mallintavan Line6 spider combon jollain 8 tuuman kajarilla. Siitä saa varmaan kotiin riittävästi tehoja ja myöskin erilaisia soundeja, jotka myöskin musatyylistä riippumatta varmaan kyllä riittää kotiin. Hintakaan ei ole paha ja hommaa sitten niillä säästyvillä rahoilla sinne treenikämpälle paremmat vehkeet.
Tosin jos asuu omakotitalossa, niin sitten voi olla joku todella pienitehoinen putkivehje ihan hyväkin. Varmaan sellainen on ihan hyvä muutenkin, mutta jos sitä soittaa pienemmillä tehoilla kuin akustista kitaraa soitettuna oikein kovaa-->Niin mielestäni rahaa menee hukkaan ja monesti se vahvistimen hyvä soundi jää saavuttamatta.
Resonaattorikitarakin soi parhaiten kun sitä soittaa hieman kovemmin.
 
Kaikki voi tietysti ostaa sellaiset kamat kuin haluaa. Joskus voi kuitenkin olla niinkin, että sen rahan voi käyttää myös hyödyllisemminkin. Kotona pärjää mielestäni halvemmillakin vehkellä, mutta kuka tykkää mistäkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=229491