Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Laulava Kylätohtori
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mikkisetti Stratocasteriin
Aika:13.10.2015 14:30
Humpasta heviin? No se on sitten tietenkin kaulaan ja keskelle joku vintage-henkinen normi stratomikki ja tallaan single coil kokoinen humbucker. Puhtaat ja reunarosot kaulasta ja/tai keskeltä sekä soolot, heavyt ym. kovemmat säröt tallasta. Toimii kuin junan vessa.
 
Tallasta on kokemusta Duncanin JB Jr:sta, joka on kuuma mikki, mutta se ei haittaa, koska siitä ei tarvitse saada puhtaita. Siinä on jotain todella herkullista keskiäänien tai ylempien keskiäänien kanssa. Toimii kuitenkin myös kitaran volumen kanssa. Toinen, joka itsellä on käynyt testissä, on Duncanin Little '59. Ei ihan niin kuuma kuin JB Jr ja muutenkin vähän erilainen, mutta pirun hyviä molemmat - paremmuus on makuasia.
 
Tavallisia single coileja onkin tullut testattua aika monta settiä. Ykkösstratossa, eli Tokaissa, on tällä hetkellä Duncanin SSL-1:t, jotka toimivat puhtailla ja reunarosoilla todella hienosti. Puhdistuvat myös kitaran volumesta paremmin kuin monet tuplasti kalliimmat putiikki-mikit. Toisaalta muitakin hyviä vaihtoehtoja on lukematon määrä. Itsellä kävi hiljattain testissä Lindy Fralinin Vintage Hot sekä Blues setit. Toinen vähän kuumempi kuin toinen, mutta molemmat hyviä. Samoin Texas Special on hyvä, jos tykkää vähän kuumemmista. Kaulassa kokeilin myös Duncanin Antiquity Surfferia, joka oli hyvin saman tyylinen Vintage Hotin kanssa. Itselle nuo kuumemmat ei oikein toimi, koska otan tosiaan kovemmat säröt tallasta ja kaulasta pitää saadaa kuulaat ja heleät puhtaat sekä reunasäröt...
 
En nyt osaa puukorvillani sen tarkempia analyyseja kirjoittaa. Soundi riippuu todella paljon muistakin signaalitien palikoista, joten loppuviimeksi se on kuitenkin itse kokeiltava. :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=229476