Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Khassera
Alue:Laulaminen
Aihe:Solffaus (solfege) ja nuottikorva
Aika:08.10.2015 14:36   (muokattu 08.10.2015 14:36)
Wilbur80: Jonkin verran olen tuota pillitreeniä tehnyt, mutta en osaa sanoa onko siitä ollut hyötyä. Kyllä se ainakin hyvästä lämmittelystä käy jos ei muuta. Tuntuu että ääni hyppää hallitsemattomasti falsettiin tosi helposti, mikä varmaan on tekniikkaongelma(?). Aion jatkaa harjoittelua joka tapauksessa :)
 
Idea ois nimenomaan koittaa pysyä falsetissa. Tossa voicesoaring-videossa, siis. Voit tietenkin kokeilla huutaa pilliin ja saada huutamalla sireenejä menemään katkeamatta. Call registeriksi jotku koulukunnat kutsuu. Ei oo tarkoitus karjua vaan silleen niinku koittaisit kutsua jotain henkilöä toiseesta huoneesta.
 
Mulla toimii ku häkä. Kandee myös kokeilla sellasta että koitat saada sun pehmeän kitalaen kohdalla soimaan (korvissakin asti soi kun tekee oikein) sellanen todella metallinen ääni. Tuntuu ehkä niinkuin ääni menee nenään, mutta se ei kuitenkaan tule nenästä ulos (ääni ei muutu kun puristat sieraimet kiinni). Tämän tunteen kun säilyttää ja kokeilee muotoilla eri vokaaleja ni pitäs laulamisen helpottua. :)
 
Ja jos ei pillillä onnistu niin puhalla posket täyteen ilmaa ja tee falsettiskaaloja pitämällä huulet vaan sen verran auki että ääni pääsee ulos. Tällä on sama vaikutus kuin pillillä, mutta kun posket on täynnä ilmaa on helpompi tuntea se kitalaen venytys. Uu-vokaalilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=229149