Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jaava
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:yli 40in/out Firewire-järjestelmä tietokoneeseen.
Aika:07.09.2015 19:25
HateHalon: Esim. 88,2 khz Näytteistys otetaan tuplasti suhteessa esim. 44,1 näytteistykseen , eli tarkempi, mutta ei siitä käytännön hyötyä ole, koska 88,2 khz näytteistyksellä 22 khz aallonpituudessakin se otettaisiin 4 kohtaa, mistä ei ole aallon kannalta ymmärtääkseni mitään hyötyä, koska aallon muoto on ymmärtääksenj vakio kyseisellä äänentaajuudella. Lähinnä mielenkiinnosta haluaisin kokeilla 88,2 näytteistyksellä, että miten esim summaus ja efektien prosessoinnit kuulostaa suhteessa alempaan ja itsellänikin noita ad/da -muunnoksia tulee jopa 2 kertaa, joten myös isommalla näytteistyksellä haluaisin testata useampia ad/da muunnoksia, koska jos näytteen otoksia on enemmän, niin virhemarginaali biteissä olisi näin päätellen pienempi.
 
Termit on vähän hämmentäviä. Tarkkuus mun mielestä tarkoittaa sitä, miten tarkasti näyte vastaa alkuperäistä signaalia. Sitä rajoittaa näytteen bittien määrä, ei näytteenottotaajuus. Näytteistystaajuudella taas voidaan vaikuttaa siihen, miten korkeita ääniä saadaan mukaan.
 
Jotkut signaaliprosessorit käyttäytyy vähän paremmin korkeammalla näytteistyksellä, mutta toisaalta ne osaa yleensä oversamplata ihan itse jos sitä tarvitsevat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=229085