Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jone the Bone
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Reverb pedaali
Aika:03.09.2015 20:22
RrRailo: Digitech/Hardwire Supernatural roisimpaan ja Hardwire RV-7 perinteisempään menoon. Supernaturalia tosin itse suosin. Ainut kaiku, joka on tarpeeksi mielenkiintoinen pysyäkseen omassa laudassani.
 
Rakennehan noissa on mallia "kestää muurahaiset, rotat ja ydintuhon".

 
Tuo Hardwire Supernatural kiinnostaisi itseänikin, mutta enpä ole vielä päässyt sitä omilla kamoillani testailemaan. Pedaalilaudasta löytyy Boss RV-3, josta saa sekä delayn että reverbin, yhdessä ja erikseen. Reverbit ovat omasta mielestäni melko kehnoja, humisevia ja kalseita, joten käytänkin pedaalista yleensä vain delay-osastoa.
 
Olen aina ihaillut sellaista pitkää "kanjoni-reverbiä", jossa ääni jää ikään kuin vaeltamaan saaden erilaisia sävyjä kunnes kaijun häntä hitaasti vaimenee. Tällaista reverbiä kuulee usein ns. "Celine Dion" -slovareissa laulukaikuna, mutta arvatenkin tällaisissa tapauksissa lienee kuitenkin kyseessä joku "hieman" parin sadan euron pedaalia arvokkaampi laite, tai peräti mutkikkaammilla algoritmeilla varustettu plugari.
 
Myös Toton Steve Lukatherilla on yleensä aika maukkaat kaikuefektit niin levyillä kuin livenäkin. Tosin mieshän on sanonut, ettei käytä reverbiä lainkaan, vaan kaiut tehdään eripituisia viiveitä yhdistelemällä ja panoroimalla stereokuvassa ristiin-rastiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=229063