Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mpekkanen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender custom shop tilaus
Aika:17.08.2015 17:02
antnis: On myös hyvä pitää mielessä, että ne speksit, jotka vaikka tänä vuonna tuntuvat olevan juuri ne omat, eivät välttämättä ensi vuonna enää sellaisia olekaan, jolloin alkaa modaaminen...mikä on tietty ihan ok, mutta ei pidä luulla, että joku tietyssä tilanteessa itselle teettämä vehje olisi sen ikuisempi kuin mikään muukaan.
 
Tämä on kyllä täysin totta.
 
Olen kyllä maininnut tämän asian monessakin ketjussa, mutta laitetaan nyt vielä kertaalleen.
Olin saanut hommattua hyvä soundiset kitarat, vahvarit, kaapin ja muutaman efektin joita tarvitsin. Ne toimivat keikoilla ja treeneissä noin 15 vuotta. Rahaa paloi aikalailla, että nuo kyseiset minulle hyvät vehkeet tuli hommattua. Sitten sairastuin syöpään ja vaikka olenkin nyt siitä parantunut, eli olen remissio vaiheessa on kaikenlaiset bänditouhut ja keikkailut jääneet. Eläkkeellä jouduin ja soittohommaat pyörii enää lähinnä omaksi iloksi ja terapiaksi kotosalla.
 
Eihän tällaista kaikille tapahdu ja ei mahdollisia sairauksia voi kukaan ennustaa. Kuitenkin niin se elämä heittelee, ettei kukaan voi huomisesta tietää. Itsellä kyllä bänditouhujen loputtua muuttui myös soittaminen enemmän blues, jazz ja kansanmusiikin suuntaan. Joten enää en niillä kauan palvelleilla ja hyvillä treeni/keikka-vehkeillä tekisi nykyisessä musassa/soitannossa juuri mitään. Siksipä ne silloin sairastuttua tulikin myytyä ja eipä niitä niin ikävä enää ole. Hyviä mustoja jäi bänditouhuista, mutta tavarat ovat vain tavaroita. Vakavasti kun sairastuu, niin se laittaa miettimään muutenkin monenkinlaisia arvoja hieman uusiksi ja turhapa silloin on sellaista kerätä jolla ei ole kunnolla käyttöä.
Niin se tahtoo muuttua myös ihmisten maku soittamisen ja musiikin kuuntelemisenkin suhteen.
Aika paljon olen tavannut myös sellaisiakin kitaristeja, että kitaroita & muita vehkeitä on ollut varmaan omakotitalon hinnan verran ja sitten loppujen lopuksi eläkepäivillä on pärjätty yhdellä tai kahdella akustisella.
 
Olipa tässä nyt sitten Fenderin tai jonkun kotimaisen kitaran tilaamisesta kysymys, niin tärkeintä on kuitenkin se että se tule käyttöön. Tai voihan niitä seinällekkin ostaa, mutta itse näkisin soittimien hommaamiselle aina jonkinlaisen soitannollisen tarpeen.
Jokainen voi kuitenkin tehdä miten haluaa ja jos täältä alkaisi kysymään mitä kannattaa jokaisenkin tehdä missä ja milloin, niin tuskinpa se kenelläkään oikeasti niin toimisi. Ei silloinkaan, vaikka neuvojat yrittäisivät ihan oikeasti auttaa. Itse ne päätökset on viimekädessä tehtävä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228872