Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Gabe
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fender custom shop tilaus
Aika:17.08.2015 09:35
Rämppy: Fenderiltä tilattaessa mulla tökkii hirmuisen hintalapun lisäksi se, että ihan kaikki asiat eivät ole tilaajan eli maksajan kontrollissa. Eli sieltä sitten aikanaan tupsahtaa mitä tupsahtaa. Kyllähän sieltä varmasti tulee korkeat laatustandarit täyttävä kitara, mutta noin isolla rahalla, mitä fender cs laskuttaa, kaiken olisi oltava jokaista syykuviota, otelautapuun värisävyä ja painoa myöten just eikä melkein. Paikallisen rakentajan kanssa asioidessa yleensä pystyy vaikuttamaan näihinkin asioihin. Ja onhan tuo Fenderin CS osannut myös sössiä. Muistuu mieleen ysärillä Fazer-musiikin tilaamat Fazercaster-stratot. Ei oltu kuunneltu ihan kunnolla asiakkaan ilmoittamia toiveita. Ja kylmä fakta on, että kotimainen soitinrakentaja tekee esim. straton todella paljon halvemmalla kuin joku fender custom shop.
 
Tätäpä juuri, tuolla hintalapulla kulkevan kitaran pitäisi pystyä ostamaan uutena vailla huolen häivää. Sen perusteella mitä itse noita Fenderin CS kitaroita testailin kun omaani metsästin, huomasin että kyllä niissä oli joissain sellaisia virheitä mitä ainakaan minusta ei saisi olla tuon hintaluokan kitaroissa lainkaan. Myös paino vaihteli jonkin verran.
 
Ruokankaalla asioidessa oli tosiaan kiva kun pystyi vaikuttamaan ihan jokaiseen pieneenkin yksityiskohtaan. Esitin aikamoisen liudan toivoita niin ulkonäköön, käytännön seikkoihin kuin painoonkin liittyvissä asioissa ja kaikki onnistui eikä läheskään jokaisesta toiveesta otettu edes lisähintaa. Jos haluaa todella ihan oikeasti juuri itselle räätälöidyn kitaran niin osoite on joku kotimainen laatupaja. Jos haluaa viimeisen päälle perinnehenkisen kitaran ja lapaan sen Fender leiman, niin sitten ei auta muu. Ovathan ne CS Fenderit tosiaan pääosin todella upeita soittimia, mutta eivät ne sitä laadun kärkeä tai suurinta yksilöllisyyttä kyllä edusta.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228872