Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ÄrGee
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Miten saa 2 Compuraa,eli Comp /Särö /Comp +Eq & +NoiseGaten..
Aika:11.08.2015 17:16
luppa: ? Ehkä tässä olisi pitänyt erotella termejä mikä on kohinaa ja mikä muuta häiriötä, mutta kyllä meikällä kitara etenkin single coil-mikeillä on suurin häiriönlähde. Säröpedaalit yleensä vain nostavat kitarasta tulevan häiriön kovemmalle tasolle, jos inputin kytkee maihin, suhina on meikäläisen korviin aika pientä. On näitäkin varmaan toki paljon erilaisia, itse kyhäilin Woolly Mammoth-kopion oparibuffereilla eli melkoinen kohinapesäke, mutta ei sekään itsekseen kauheasti suhissut vaikka ei ollut edes vielä kotelossaan.
 

 
Onko sillä väliä, riippuu siitä paljonko itse purnukat kohisevat. Jos aloittajalla ei ole efektilooppia vahvarissa, sitä voi geitatakaan.
 
Jos säröt ja kompurat laittaa ennen gatea, gaten kuulema signaali muuttuu vielä ikävästi aina kun efektejä sitä ennen poljetaan päälle ja pois.
 
Mutta suotta tästä väännetään, aloittajallahan taitaa olla kova kokoelma Bossin pedaaleita, Bossillahan on jollain nimellä gate loopilla, sen voi kytkeä heti ketjun ekaksi, mutta ekstrapiuhoilla sen saa katkaisemaan signaalia vaikka vasta koko laudan jälkeen. Signaalin haistelu tapahtuu siis mahdollisimman kuivasta signaalista, mutta se geittaa koko efektinipun jälkeistä signaalia.

 
Juurikin näin. Kun efektilooppia ei ole, niin kannattaa kierrättää signaali gaten loopin kautta. Jos on käytössä Boss NS-2 niin signaaliketju voisi olla seuraavanlainen; kitara > NS-2 input > NS-2 send > kompura > särö > eq > kompura > NS-2 return > NS-2 output > vahvistin.
 
Siinä tapauksessa jos vahvarista löytyy looppi, niin kannattaa käyttää ns. 4-cable methodia gaten kanssa. NS-2 input > NS-2 send (itsellä menee tästä kompuran ja overdriven kautta vahvistimeen) FX send > (loopissa olevat eq + delay) >NS-2 return > NS-2 out > FX return. Tällä tavalla saa vaimennettua kaiken mahdollisen häiriön minimiin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228802