Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sepisti
Alue:Livetoiminta
Aihe:Aktiivi PA kahdelle erilaiselle kokoonpanolle
Aika:30.07.2015 18:13
CheRoberto: Tarvitsisin viisampien mielipidettä aktiivi PA-setin hankkimisessa. Haussa on siis aktiivi PA kahden hyvin erilaisen kokoonpanon käyttöön. Toinen kokoonpano on neljä naislaulajaa sähköpianolla varustettuna ja toinen pop/rock trio jossa kaksi sähkökitaraa, sähköbasso ja rummut tietokoneelta sekä kolme laulua. Tavoitteena mahdollisimman helposti roudattava setti, jossa kuitenkin mökää riittäisi max. 200 ihmisen tapahtumiin, mieluusti siten, että edes bassokaappia ei tarvittaisi lavalla. Budjetti n. 1000-1500€, mielellään kuitenkin alle 1200€. Mikseri löytyy eli haussa pelkät kaapit.
 
Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat mm. seuraavat:
2x RCF Art 310 A MK III (800€) tai
2x RCF Art 710 A MK II (1000€)
2x Yamaha DXR10 (1200€)
2x QSC K10 (1600€)
2x EV ZXA1-90B + 1x EV ZXA1-Sub (1600€)
 
Myös HK Audion Lucas (performer) -setit kiinnostaisi kovasti, tosin heman arvelluttaa riittäkö teho ja taitaa mennä myös yli budjetin (ks. http://www.thomann.de/fi/hk_audio_lucas_performer_bundle.htm). Kokonsa puolestahan toi setti olisi ihanteellinen!
 
Arvostaisin kovasti, jos asiasta enemmän tietävät voisivat kertoa käyttökokemuksista em. pömpeleiden suhteen tai kenties ehdottaa jotain ihan muuta. Kiitos etukäteen.

 
Lähtökohta on se, että ilman subbaria ei bassoa voi toistaa uskottavasti tavoittelemasi kokoluokan tapahtumissa.
RCF:stä ja Yamahasta löytyy kokemuksia ja ovat oikein toimivia yläpäitä bilebändin hää- ja synttärikeikoilla, joissa PA:sta ajetaan koko bändiä, paitsi rummuista ainoastaan bassaria ja joskus virppaa, mutta esimerkiksi meillä on aina vähintään 2 x DB Sub15D alakertana. Periaatteessa yksikin subi saattaa riittää, mutta käytännössä toimivat myös kätevinä jalkoina yläpäille.
 
Tuosta kyseisestä Lucas-setistä ei ole kokemusta, mutta pykälää tehokkaammasta Lucas Impactista on paljonkin. Impact on meidän toisella bilebändillä käytössä ja tavaraa siihen ajetaan samoilla ehdoilla, kuin RCF-DB Tech-yhdistelmään. Tehoa on sen verran, että riittää sopivasti nuorisoseuran taloille. Huonoa on se, että styrkkari on integroitu subbariin, joten et voi näppärästi lähteä laulubändin kanssa keikoille ilman subia.
 
Jos uutena meinaa hankkia, 1200 euroa ei riitä PA:n hankintaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=228675