Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:SudenUni
Alue:Laulaminen
Aihe:"Rääkymis"- ja örinätaito kadonnut
Aika:30.07.2015 18:07
Khassera: Tää tiivistääki aika hyvin. Mutta jos se on tärkeää sulle ni mikäs siinä. Keneltäkään et saa vastausta siihen kestääkö äänihuulet, miten paljon ne kestää yms yms. Ne voi ottaa osumaa (revetä, tyrääntyä, kuivua, haavaantua) ihan perusjutuista kuten yskimisestä, oksentamisesta, liiasta puhumisesta, laulamisesta väärällä tekniikalla***, mistä vaan.
 
Ainoa neuvo jonka tulet kuulemaan, ja jota varmasti olet kauan kuullut on, että älä tee mitään mikä sattuu. No, jos haluat Mudvayne-saundeja niin se ei välttämättä onnistu ilman että se vähän sattuu. Kaikkia ääniä kun ei vaan voi tuottaa taloudellisesti, osa hyödyntää nimenomaan äänihuulten erittäin agressiivista sulkemista ja se ei sitten pitkällä juoksulla ole "terveellistä."
 
***OIKEA(tm) tekniikka, tai miten itse sen määrittelen, on tekniikka jonka pystyt toistamaan ilman turhaa jännitystä ja kipua toistuvasti ja joka kerta samalla tavalla.
 
Melissa Crossin Zen of Screaming opettaa ördlät niin että se ei satu, mutta siihen Randy Blythe -saundiin menee kauan harjoitella ennenkuin se sujuu. Youtubessa on InsanityBreaks -käyttäjä joka kreditoi Melissaa omasta kehityksestään, ja jamppa on aivan uskomaton ördlääjä. Sekin toistelee että pitäis pysyä rentona ja kipua ei saa tuntua missään vaiheessa.
 
Niin kauan kun kipua tuntuu teet jotain väärin.

 
Eli eikun treenaamaan oikeaa tekniikkaa... voi toki olla että joskus se tekniikkakin on ollut ok mutta nyt unohtunut pitkän tovin jälkeen
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=228682