Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Entropia666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Tekniikka kehittyy, soundit ei
Aika:28.07.2015 10:22   (muokattu 28.07.2015 10:23)
Spiral: Tuli tuossa mieleen kun ajattelin kaikkia esim. Axe-FX:n tarjoamia mahdollisuuksia että on aika ihmeellistä että nykylaitteista saisi irti vaikka minkälaista soundia, mutta silti esim. bändien metallisoundit ovat pääosin hyvin samanlaisia. Toisaalta sitten perinnehemmot hakee niitä 60/70-luvun soundeja, oli laite mikä tahansa.
 
Jotenkin tuntuu vaan että nykylaitteistojen valtava potentiaali menee hukkaan, kun niistä lähinnä hierotaan toistensa identtisiä soundikopioita.
 
Tiedättekö bändejä/kitaristeja joilla olisi oikeasti omalaatuisia kitarasoundeja?
Kai QOTSA voisi olla yksi esimerkki, ainakin jossain mittakaavassa.
 
Aihe voi olla kliseinen, mutta olkoot.

 
Semmosen näköpointsikan voisin heittää tähän että kyllä erisoundisia kamppeita on paljonkin nykyään, mutta niitä saatetaan miksauksessa ja masteroinnissa puristaa samoihin raameihin kuin aiempia. Tosin oman näkemyksen mukaan ainakin metallimusassa on alettu taas suosimaan enempi orgaanista ja luomumpaa tuotantoa kuin esim. muutamia vuosi sitten ollut trendi tehdä todella siloiteltua soundia.
 
Toinen homma on se että ihmisillä on tietty kuva siitä millanen on hyvä soundi mihinkäkin juttuun. Se on tullut vaikutteiden kautta ja mahdollisesti myös kamarumban lopputuloksena. Alitajuisesti hakee sitä juttua mikä on kuulostanu hyvältä ennenkin.
 
Kolmantena käytännön jutut. Olosuhteet tai kamat on semmoset että lopputulos menee samaan sarjaan kuin aiemmat. On kamarunkattu urakalla, mutta silti se 5150 tuntuu parhaalta. Saattaa olla hyvä nuppi, mutta ei ole ymmärretty että kaappi vaikuttaa paljon eikä jakseta käydä sitä savottaa läpi. Rundaava artisti saattaa haluta luotettavan pelin joka löytyy joka rentalista ympäri maailman ettei tarttee kulettaa omaa pinoa mukana, eli se kaikista yleisin. Keikoilla mikitys ja miksaus vaikuttaa helvetisti. Axesta lähtee vaikka mitä pulputusta, mutta kuka jaksaa nyhvätä niitä soundeja hamaan tappii asti ku soittaminen kiinnostaa enemmän ja presetit toimii. Bändi on saattanut keskittyä soittamiseen, eikä soundi runkkaukseen. Studioon mennessä luotetaan äänittäjään ja äänittäjä luottaa hyväksi havaittuihin vehkeisiin joilla aikasemminkin on hyviä soundeja purkitettu.
 
Skenaarioita on monia. Bottom line, "vika" ei ehkä niinkään kamoissa, vaan käyttäjissä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228653