Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Riverside
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Hyvä midirumpujen editointiohjelma?
Aika:24.07.2015 11:42
Kiitos taas ... Eos, rumpujen osien nimeäminen DAW:issa midi - raitaa varten on hyvä idea!
 
Jos joku sattuu vielä tätä keskustelua lukemaan, olisi kiinnostavaa kuulla vielä yksilöllisiä kokemuksia eri ohjelmista, laitteista ja niiden käyttötavoista liittyen tähän Kalmon lauseeseen:"Helpoin tapa väsätä omia rumpukomppeja rumpu-VSTi:llä on soittaa rytmit joko midikiipparilla tai kontrollerilla, ja editoida yksityiskohdat mieleisekseen." ... Siis millä tavalla noiden yksityiskohtien editointi olisi mahdollisimman sujuvaa? Ymmärrän toki, ettei "ilmaisia lounaita" ole olemassa, mutta turhaa työtä kannattaa aina välttää :)
 
Välttääkseni konemaisen rumpuraidan luomista Garagebandissa palaan seuraavaksi kokeilemaan/opettelemaan paremmin EzDrummer2 softan tarjoamia editointimahdollisuuksia, joita on kuvattu ainakin näissä linkeissä (Eos jo toiseen viittasikin). Ehkä saan näiden vinkkien avulla EzD:stä enemmän irti:
 
https://www.youtube.com/watch?v=ru1nBo1CsK8
https://www.youtube.com/watch?v=r4Yv_ElNC5E
 
Ilmeisesti on siis niin, että jos käytössä on riittävän taitava rumpali ja laitteet (sähkörummut, midi-padi, ...), joiden avulla soittaja saa käyttöönsä EzD:n kaltaiset rumpusoundit, on yksilölllisten rumputahtien luominen ja äänittäminen DAW:iin helpointa ja jälki on luonnollisen kuuloista?
 
Oman haasteeni "root-cause" lienee juurikin se, että olen itse heikko rumpali, jonka vuoksi yksittäisten midi-iskujen editointi Garagebandissa on tähän saakka tuntunut helpommalta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=228599