Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Eos
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Hyvä midirumpujen editointiohjelma?
Aika:23.07.2015 18:00   (muokattu 23.07.2015 18:50)
Täytyy alkuun kompata Kalmoa tuosta humanize-toiminnosta. En ainakaan itse menisi suosittelemaan Logicin hankkimista sen tähden.
 
Piano Rollista (siis niiden midi-sekvenssien editoinnista) voi olla montaa mieltä, vaikka se suurinpiirtein jokaisessa DAW:issa on sama. Itse olen tykästynyt Ableton Liveen, luultavasti, koska sitä olen pitkään käyttänyt ja muihin softiin on vain pintakosketus jolloin eri näppäinkomentojen ja jopa hiiren toimintojen myötä ne helposti vaikuttaa kömpelöltä tai muuten hankalalta. Toisaalta piano rollissa on verrattain vähän toimintoja, joten taitaa kysymys olla lähinnä henkilökohtaisista mieltymyksistä.
 
Iskujen voimakkuuksia ja pituutta omien kokemuksien perusteella on pystynyt muokkaamaan jokaisessa piano rollissa/midsekvensserissä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Compa … ison_of_MIDI_editors_and_sequencers
 
Tuossa useampi listattuna, kuitenkin käytössä tarvitsee olla vielä se virtuaali-setti, jota midikomennot ohjaavat ja pahimmassa tapauksessa sen setin kartoitus poikkeaa erillisessä ohjelmassa käyttämistäsi nuoteista sen verran, että joudut tekemään kaksinkertaisen määrän työtä. Mainitaan vielä että tuossa EZ Drummer kakkosessahan jonkin näköinen midi editori on johon voi tehdä omia komppeja vaikkapa ihan näppäimistöä hakkaamalla. Tämä video selventänee asiaa:
https://www.youtube.com/watch?v=r4Yv_ElNC5E
 
Sanoisin että \"luonnollisen\" kuuloisen rumpuraidan ohjelmointiin vaaditaan kattava kirjasto rumpusampleja ja riittävä määrä hermoja sekä vaivaa. Pelkällä humanize-toiminnolla se ei onnistu, ainakaan itse en ole sellaiseen algoritmiin törmännyt joka tekisi hyvää jälkeä.
 
Sanotaan vielä loppuun, että itse olen tehnyt rumpuraitoja, elektronista musiikkia lukuunottamatta, vain biisien demotuksiin, eikä tuota ongelmaa ole varsinaisesti ollut.
 
Lyhyestä virsi kaunis: kokeile ihmeessä vaikkapa tuota Ableton Liveä kun se makaroonien kanssa pelaa.
 
E: näemmä vastasin asioihin jotka sinulle on jo entuudestaan tuttuja. Uskoakseni voit tehdä DAW:issa yhden midiraidan johon on ohjelmoitu se haluamasi rumpuraita ja tämän jälkeen tehdä niin monta erillistä raitaa kuin koet tarpeelliseksi, kartoittaa nuo raidat haluamallasi tavalla siten että tietty nuotti midiraidalla lähettää komennon sitä vastaavalle rumpuraidalle. Tuon pitäisi käsittääkseni toimia EZ Drummerissa yhtenä raitanakin.
 
Edittiä lisää: havainnollistava kuva
http://aijaa.com/wtsfLO
Oikealla nähtävät ääniraidat toimittavat minulla Pirkka Drummerin virkaa, aktiivisena näkyvä midiraita ja piano roll lähettävät komennot tietylle raidalle annetun nuotin perusteella, nimesin nuotit midiraidalle helpottaakseni naputtelua kun ei ikinä muista oliko C#4 12 tuumainen tomari vai splash-symbaali.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=228599