Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Riverside
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Hyvä midirumpujen editointiohjelma?
Aika:23.07.2015 17:52
Kiitos vinkeistä. Olen tekemässä rumpuosuutta omaan biisiin.
 
Garageband:issakin on Piano Roll näkymä, jossa voi yksittäisiä rummun iskuja muokata. Olen siis toiminut niin, että ensin EzDrummer 2:ssa olen valinnut sopivat soundit ja muokannut (Edit play style) valmista komppia niin paljon tarpeeni mukaiseksi kuin mahdollista. Sitten olen siirtänyt muokatun rumpukompin (jota ilmeisesti virheellisesti kutsuin "midirumputiedostoksi") drag and drop toiminnolla Garagebandin rumpuraidalle. Tämän jälkeen olen Garagebandin Piano Roll näkymässä muokannut tarvittaessa tahti-kohtaisesti copy-paste toiminnolla rumpuiskuja (esim. bassorumpu) haluamaani paikkaan.
 
Olenkin jo huomannut velocityn (iskuvoiman) vaikuttavan merkittävästi rumpukomppiin. Kai ajoituksellakin (+ soinnin kestolla ja onko parametreja lisääkin?) on jokin merkitys? Tällä hetkellä työn alla olevan rumpuraitani iskut ovat tarkalleen oikeissa kohdissa. Kun vertaan omia iskujani sisältäviä tahteja EzDrummer 2:lla tuotettuihin, näen, että EzDrummer 2 iskuissa on pienen pientä luonnollista ajoitusvirhettä siellä täällä. En vain ole onnistunut itse niin pieniä (1/16 osaa pienempiä) ajoituseroja Garagebandissa copy-paste toiminnoilla tuottamaan... Garageband ei taida tätä tukea. Siksi arvelin, että yksittäisten iskujen ajoitusta (jopa randomize toiminnolla) hieman muuttamalla soittoon tulee lisää luonnollisuutta.
 
Jos rumpukomppeja luodaan soittamalla niitä esim. keyboardin avulla, toimitaanko silloin niin, että rumpujen eri osia (esim. haitsu, virveli ja bassorumpu) soitetaan/äänitetään useammille rumpuraidoille DAW:issa, sitten raidat yhdistetään yhdeksi rumpuraidaksi ja jatketaan tarvittaessa muokkausta esim. velocity:n osalta?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=228599