Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Aakoo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mielipiteitä feikki Gibsoneista, Chibsoneista
Aika:16.07.2015 18:54
zedder: Pitäisiköhän erottaa toisistaan ihan aihetasolla kiinalaiset piraattikitarat ja taitavien pajojen laadukkaa, "ghost built" ja "replica" -tuotteet...?
--
Periaatteessa kun lavassa on ilman lupaa toisen firman logo, niin rumaahan se on. Mutta yksityishenkilö toki saa omaan kitaraansa kirjoitella ja logoilla mitä lystää, niin se kai on nykylainsäädännön vallitessa.

 
Mä en näe mitään merkitystä sillä kuka sen leiman on lyönyt päälle. Väärennös on väärennös, riippumatta oliko se hyvä vai huono. Tuossa mun mainitsemassa tilanteessa kitara oli rakennettu pajassa, ja lavassa luki Gibson. Käsitykseni mukaan Slash ei itse rakentanut, tai tilannut kitaraa, vaan se kiikutettiin hänelle. Miten tämä poikkeaa siitä että paja olisi Kiinassa ja asiakas saa online tilata kitaran haluamiaan teksteillä? Kuka sanoo, että made in China on automaattisesti paskaa, ja ameriikanpaja tekee laatua?
 
Pointti oli se, että Gibson ahneuksissaan osoitti kaksinaismoralismia, hyväksyi kopion ja käytti sitä jopa mallina slashin signature mallille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228517