Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Mielipiteitä feikki Gibsoneista, Chibsoneista
Aika:16.07.2015 18:48
Pari aivan eri asiaa ovat replica ja piraatti.. Eipä tässä muuta. Jos kuvittelee että satasen kiinan-piraatti on edes käytettyjen ruuvien osalta jotakuinkin lähimain saman tasoinen kuin "aito asia" niin saa ihan vapaasti kuvitella.
Piraattien tarkoitus on tuottaa sille piraatti-tehtailijalle minimaalisella rahallisella panostuksella maksimaalinen voitto tyhmien asiakkaitten kustannuksella. Jotkut idiootit sitten koittavat noita eteenpäinkin kaupitella, kun ei se sitten niin käyttökelpoinen soittopeli ollutkaan.
Piraattien ostoa ja myyntiä täällä on käsitelty monen monituista kertaa, siihen on yksiselitteisesti Suomenkin laissa kumminkin omat säädöksensä.
Toki on totta, että yksittäisten kappaleitten osalta aika harvoin mitään "sanktioita ja seuraamuksia" tulee, mutta kuitenkin mahdollisuus on olemassa.
Yleensä noitten piraattien (kyllä, muitakin brändejä todellakin piratoidaan!) takana on mm. järjestäytynyttä rikollisuutta yms. mutta aina löytyy sellasia jotka riemumielin tukevat heidän toimintaansa.
Kannattaa myös muistaa sellanenkin juttu, että joka ainoa kierrossa oleva piraatti-soittopeli vähentää eri tahojen intoa ottaa ylipäätänsä mitään soitinta esim. vaihdossa, joka sitte kolahtaa jokaisen soittimen vaihtajan omaan nilkkaan. Siis jos se soitinkaupan setä ei suostukaan edes siitä aidosta Ibanezin Jemistä antamaan edes kohtuullista hyvitystä vaihdossa siihen Mesa-Puukin pinoon, jota soittaja mielittelee, kun ei se soitinkaupan setä oikein pysty äkkiseltään toteamaan, onkopa nyt kyseessä oikee Jemi vaiko sellanen kiinalainen näköispainos eli tuoteväärennös..
Olettaen siis, että kyseessä on sellanen "normi soitinkaupan setä" jolla nyt kertakaikkiaan ei oo syventävää tietämystä ihan joka soittimesta. Sellasiakin on, runsaasti.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228517