Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:OPJ1974
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Macin tarkistaminen viruksista? Entä viruksentorjunta?
Aika:14.07.2015 11:16
yhyy: Haluaisin vinkkejä sen tarkistamiseen, onkohan koneessani viruksia ja tietenkin vinkkejä hyvistä viruksentorjuntaohjelmista. Eli miten tarkistatte, onko Macissanne viruksia ja haittaohjelmia? Käsittääkseni Maciin niitä ei niin helposti tule, kuin Windowsin käyttöjärjestelmällä toimiviin tietokoneisiin.
 
Toinen kysymys, käytättekö viruksentorjuntaa? Ainakaan minun koneessani ei tietääkseni viruksentorjuntaa ole (minulla on siis Mac)!

 
No ei kyllä kauheasti virushommeleita tule tarkistettua. Yleensä macissa kaikenlainen ohjelmiston asentaminen vaatii käyttäjän salasanan syöttämisen.
 
Kerran puolessa vuodessa ajan täyden skannin koneelle, vuodesta 2005 koneelta on löytynyt ainoastaan pari tiedostoa. Yleensä nuo menevät karanteenilistalle. Toinen ehti asentua koneelle, koska oli koodattu sisään erääseen kolmannen tahon tuottamaan "hyötyohjelmaan" - vuosi oli muistaakseni 2010 - mutta sen sai pois netistä löytyvillä ohjeilla helposti.
 
http://www.macworld.co.uk/feature/m … ty-software-malware-review-3523842/
 
Luonnollisesti pöytäkoneissa Macin vielä suht pieni markkinaosuus auttaa asiaa - yleisemmät windows ja linux ovat todennäköisempiä kohteita. Toki Mac on myös UNIX-pohjainen käyttis, joten samat vahvuudet ja heikkoudet olemassa. Suljetumpana käyttiksenä tosin vaikeampi kohde.
 
Suurempina haittauhkina voisi luetella Javan ja flashin tietoturva-aukot. Ne kandee pitää ajan tasalla. Javaa nyt ei kannata ottaa käyttöön ollenkaan, jos sitä ei tarvitse. Flashikin alkaa olla kohta menneen talven lumia, html5:n yleistyessä.
 
Esimerkiksi Bitdefender ja ClamXav ovat aika yleisesti käytettyjä ja ilmaisia. Bitdefender on itsellä asennettuna koneelle - monet malwaret (ei sama asia kuin virus) eivät yritäkään asentua mäkille, jos tunnistavat virutorjuntaohjelman.
 
App Storesta löytyy vaihtoehtoja. Ja App storen kautta yleensäkin kannattaa ladata tarvitsemansa ohjelmat; ohjelmien pitäisi olla ennakkotarkistettuja AINA.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=228498