Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pappasfin
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Puiden vaikutus kitaran soundiin
Aika:05.07.2015 15:37   (muokattu 05.07.2015 15:39)
Laulava Kylätohtori:...Kuinka paljon ja millä tavalla kitaran materiaali (puu, metalli, joku muu) vaikuttaa kitaran soundiin?
 
Puissa, metalleissa ja tekotavassa on eroja ja kyllähän ne sointiin vaikuttaa mitä nyt omin korvin niitä on matkan varrella todennut, erot on joko selvempiä tai vähemmän selviä ja jopa niin, ettei eroa edes kuule eli laidasta laitaan.
 
Eipä tuosta sen enempää mutta lisään asiaan vielä sen soittajan ja hänen tuoman tatsinsa sekä plekut, jota vaikuttaa sointiin / soundiin.
 
Ite vaihtelen esim. plekuja melkoisesti ja käytän paksuuksia välillä 0.73 - 2 mm, enempi kuitenkin tulee käytettyä paksumpaa kuin ohkaisempaa plekua.
 
Pelkujen paksuus on vain yksi tekijä soundiin, toinen on se pinta (matta, liukas jne.) ja muoto ja tietysti eritoten miten sillä soittaa ;D
 
Mutta sen mitä kuulee niin myös kitaran ja kitarakamojen lisäksi siihen vaikuttaa myös se missä tilassakin soitetaan ja sekin vaikuttaa siihen mitä ja miten asiat kuulee, on ihan eri kuulloista jos soittaa vanhassa puuladossa josta tuuli tuivertaa sisään tai jos soittaa hyvin akustoidussa studioissa tai jos soittaa makkarissa tai kerrostalon rappukäytävässä.
 
Puhumattakaan siitä, että kuulijoissa on myös eroja, jotkut on hemmetin tarkkakorvaisia, osa ei niin tarkkoja ja jotkut todella puurokorvia ;)
 
Lyhyesti soundiin / sointiin vaikuttaa soittokamat/soittaja + (mahdollinen äänen käsittely) - tila missä soitetaan - kuulija
 
Otsikkona oli puiden vaikutus kitaran soundiin mutta ite en tuosta lähtenyt enää ruotimaan tarkemmin koska tuo puoli on jo nähty ;D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228407