Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:reaktor
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Nyt olisi legacy orkesteria halvalla 8pv ajan
Aika:24.06.2015 09:56   (muokattu 24.06.2015 10:10)
HUOM: Tarjous on voimassa tätä kirjoittaessa vielä kuusi päivää, eli jos joku innostuu niin kannattaa pitää kiirettä.
 
Hyvälaatuisia demoja kirjastosta löytyy täältä:
http://www.bestservice.de/en/complete_orchestral_collection.html
 
Sitten itse kokemuksiin:
 
Visan vinguttaminen oli yksinkertaista ja palkinnoksi sain sähköpostiin rekisteröintiavaimen. Siitä eteenpäin homma menikin hieman mutkikkaammaksi, mutta kun meni vaan tarkasti asennusohjeen mukaan niin homma selvis. Lähinnä hommassa ihmetytti monivaiheinen rekisteröinti ja säätäminen. Jouduin ensin luomaan tilin Best Serviceen, jonne syötetään toimitettu koodi ja latauslinkit tulevat esille. Seuraavaksi asentelin kirjaston ja kontakt playerin, jonka jälkeen rekisteröin tilin Native Instrumentsiin. Tämän jälkeen kirjasto rekisteröidään *toisella* serialilla nativen palvelimelle. Tämä serial löytyi Best Servicen rekisteröinneistä, ei VSTBuzzin tilauksen yhteenvedosta.
 
Ongelma ei ole lähtöisin Best Servicestä tai VST Buzzista, vaan on tuttua Kontakt kirjastoja aiemmin käyttäneille. Lähinnä aikaa meni avainten metsästykseen eri palveluiden verkkosivuilta / yhteenvedoista.
 
Itse kirjasto käynnistyi 64bit Win 8.1 ympäristössä ongelmitta. Jouset kuulostivat ikään nähden *todella* mainioilta. Ymmärrän että pro-tuottajat tarvitsevat sovitukseen enemmän joustovaraa, mutta harrastelijan näkökulmasta soundit ovat pro-luokkaa. Soundi on esim. Cinematic Stringissiin verrattuna ohkaisempi, mutta samaan aikaan persoonallisempi.
 
Yhteensoitettuna soittimet kuulostavat erittäin hyviltä ja omaan korvaani convolution reverbin läpi vedettynä kuulosti aivan siltä kuin oikeaa orkesteria olisi äänitetty suuressa tilassa katsomosta. Tämä tuntui hintaluokassaan todella käsittämättömältä, etenkin kun samplet ovat ainakin osittain 2000-luvun taitteesta. Tässä piileekin sekä kirjaston hienous että heikkous: Samplet ovat todella laadukkaita sellaisina kuin ne ovat, mutta niiden sävyä on haastavaa muokata vahvemmaksi. Esim. Tuubassa ja muissa bassovoittoisissa soittimissa ei ole paljon pelivaraa. Jos samplet olisi aikonaan äänitetty laajemmalla dynamiikalla niin alapäätä olisi helppo leikata filtterillä, mutta toisinpäin homma onkin haastavampaa. Helpoimmalla pääsee tuplaamalla / latomalla soittimia tarvittaessa päällekkäin.
 
Jouset eivät välttämättä sovellu Hanz Zimmermäiseen action-sovitukseen, koska staccatot eivät ole aivan niin teräviä ja tarkkoja kuin nykyaikaisissa kirjastoissa. Perinteisempään klassiseen sovitukseen toimivat oikein mainiosti. Best Servicen demot antavat hyvän kuvan yleissoundista ja kirjaston mahdollisuuksista. Kirjaston luonnetta voisikin kuvailla sillä että tämän avulla on mahdollista päästä erittäin lähelle lopputulosta joka kuulostaisi John Williamsin alkuperäiseltä Star Wars sovitukselta, siinä missä Symphobia tai Cinematic Strings antaisivat paremmat työkalut Zimmermaisen Batman / Inception sovituksen tekemiseen.
 
Kirjasto on säästeliäs resurssien suhteen, sillä esim. Full String Ensemble vie kaikkinensa vain 300mb, eikä lataukseen mene nykykoneella kuin ~15sek (todennäköisesti nopeamminkin menisi SSD-levyllä). Yksittäiset soittimet vievät keskimäärin vain 15-30mb, eli kirjasto pyörii todella kevyesti, siinä missä esim. EWQL Hollywood Stringsin omistajat ovat tuskailleetj jopa 1-2min mittaisten latausten kanssa.
 
Miten hinta ja laatu siis kohtaavat?
 
89€ on uskomaton tarjous, johon on syytä tarttua jos mielenkiintoa orkesterisovituksiin löytyy ja perustyökalupakki puuttuu. Mielestäni tämä kirjasto hakkaa esim. Garritan Personal Orchester 4:sen mennen tullen. 190€ normaalihintaan tilanne onkin sitten hieman toinen. Budjettikirjastoksi perushinta on ok, mutta laittamalla n.100€ lisää onkin sitten tarjolla tämän vuoden NAMM 2015 uutuus SONiVOXin Film Score Companion ($299), joka tarjoaa jotakuinkin saman paketin laadukkaammilla sampleilla (paremmalla dynamiikalla / enemmän pelivaraa hienosäätöön). Jos tätä lukiessa tarjous on siis ehtinyt mennä ohi niin suosittelisin kääntymään SONiVOXin suuntaan, vaikka se keventääkin kukkaroa hieman enemmän.
 
Ja loppuun vielä vinkki: VSTBuzziin kannaa näemmä rekisteröityä vaikka ei ostaisi mitään, sillä sivusto tarjoaa vaihtuvia ilmaisia kirjastoja. Toisin kuin 95% kaikesta VST-ilmaistarjonnasta, nämä kirjastot vaikuttaisivat olevan varsin laadukkaita: http://vstbuzz.com/freebies . Esim. tätä kirjoittaessa tarjolla on soolo-sello, joka täydentääkin mukavasti esiteltyä orkesterisettiä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=228289