Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:NeekeriRosvo
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Puuverstas Änäkäinen
Aika:11.06.2015 15:06
Heitetäänpä kanssa oma kortti kekoon Änäkäisen kaappien suhteen studio näkökulmasta. Ensimmäisenä sample pöytään dropbox-linkin takaa:
 
https://www.dropbox.com/s/d4d447god … ck%C3%84n%C3%A4k%C3%A4inen.mp3?dl=0
 
L-kanava: Strato, C-kanava solo-shreddailut: humbucker-kitaralla, R-kanava: samaisella humbucker kitaralla.
 
Näytteessä 1X12 Eminence Private Jack Änäkäinen. Shure Sm7 dynaaminen törkätty taltioimaan suht. läheltä. Ei dynaamisia prosessointeja (Eq, comp) suora taltio.
 
Oma päätelmäni: helpoin ja paras äänitettävä kitarakaappi mitä on vastaan tullut! Kotelosta löytyy syvyyttä ja äänenmuodostuminen syntyy juuri sellaisena kuin signaalin alkupään ruuvaa. Sähkökitarassa kaiutin näyttelee akustisesti samaa roolia kuin Akustisessa kitarassa itse kitara. Oikein huonoa akustista kitaraa on hyvin hankala saada soundaamaan vaikka millaisin vippaskonstein, mutta oikeasti laadukasta ja hyvin soivaa kitaraa ei taas saa äänitettyä huonon kuuloiseksi edes lasihuoneessa. Heitin tämän esimerkin koska mikrofoni rakastaa Änäkäisen kaappia lähes vaikka sen asentaisi väärinpäin suuntamaan, NAM! WGS versiota en ole itse vielä testannut, mutta Private Jack-elementin perusteella kiehtoo kyllä kovasti päästä luukuttamaan!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=223377