Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:basisti1971
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Uusi kaiutinkoteloidea
Aika:11.06.2015 08:27
Moi.
 
Valka: Tulis varmaan aika hiivatin pähee skobe :-)
 
Kuka mistäkin syttyy :).
 
Eipä tuo mahdottoman kallis kokeilu ole jos ulkonäkö miellyttää, mutta itse kävisin jostain rengasliikkeestä tai mönkijäharrastajalta kiitoksella hakemassa käytetyn ensin testattavaksi ennen kuin kuranttiin kappaleeseen alkaa reikiä porailemaan.
 

 
Valka:Mitekähän tuo joustava rengas noin yleensä vaikuttaisi
"kaapin" toimintaan?

 
Koteloresonoinneista ei ainakaan olisi huolta :).
 
Kitarataajuuksilla takaa avoimessa kaapissa toiminta on varmasti hyvin lähellä samankokoista tukevammasta materiaalista samoilla dimensioilla valmistettua soinnillisesti, mutta ilman lisätukea painava kaiutin vääntää renkaan sivun johonkin suuntaan.
 
Valmistamalla samantien kaksi soviterengasta yhden sijaan ja sitomalla ne toisiinsa pitkillä sideruuveilla päässee tuostakin ominaisuudesta eroon.
 

 
Valka: Takaa suljettu?
 
Umpi- tai refleksikotelona (tai passiiviradiaattorina) joustavat materiaalit ovat aina ennalta-arvaamattomia, ja se on ainakin varmaa että tässäkin tapauksessa kotelorakenteen ominaisresonanssitaajuuksilla taajuusvasteeseen tulee todella suuret poikkeamat alaspäin.
Nuo poikkeamat aiheuttavat usein tehon noston tarpeen em. taajuuksille jolloin joudutaan helposti elementin maksimiliikepoikkeaman ulkopuolelle ja tuho käy.
 
T:Samuli
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=228104