Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Eroja erilaisten kitaroiden välillä soundissa..
Aika:10.06.2015 22:47
Laulava Kylätohtori: Eikös tuo Jammu ole siis kuin Essi? Kyllä minusta Tokain Essi oli melko lailla erilainen peli kuin Gibsonin Les Paul - niin sustainin, attackin kuin soundinkin suhteen.
 
Vai kuvittelinko vain, koska isot pojat sanoivat netissä, että niiden pitää kuulostaa erilaiselta. Jarmoo? Mitäs sanot?

 
Siis varmasti en lähde ottamaan kantaa mitä sinä ta kukaan mukaan kuulee tai havaitsee. yritin tiukasti pitää tuon aloituspohdintani omakohtaisena yhteen testikertaan liittyvänä kummasteluna.
 
Tuo jammu kyllä on niikuin essi, mutta ei se ole ihan samanlainen soundeiltaan kuin Gibsonin essi. Mä en ole kunnolla päässyt G pajan essiä kokeilemaan, että osaisin tarkkaan sanoa miten se eroaa, mutta yotupe klippien perusteella soundissa on eroa niin, että tuo yamaha on vähän napakampi ja ehkä kirkkaampi tai pitäisikö sanoa agressiivisempi soundiltaan (kuumemmat mikit kukaties) kuin gibsonin essi, joka mielestäni kuulostaa hiukan pyöreämmältä soundillisesti ja ehkä vähän lämpimämmältä. Tuo yamaha on mielestäni aikalailla Ibanetsin AS200 kanssa samankaltainen.
 
Kuten todettua niin testitilanne ja testisounditkin saattoivat olla sellaiset, ettei se ero vain kuulunut. Mun pitää tutkia asiaa lisää.
 
Oikeastaan tuos sustainin samanlaisuus oli se asia johon varsinaisesti kiinnitin huomiota tuo soundian samankaltaisuus oli sellainen sivujuonne siinä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=228158