Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sepisti
Alue:Livetoiminta
Aihe:Kysymys J. Karjalaisen livevedoista
Aika:07.06.2015 16:12
musamies: Vois tulla mielenkiintonen debatti kuun määriteltäs minkälainen on oikea muusikko ja otettas ehkä aika perspektiiivi mukaan kun nykyisin lähes joka tilanteessa on sähkötekniikkaa helposti käytössä ja ennen ei.
 
Omasta mielestä oikean muusikon määritelmää vois hakee siitä näkökulmasta, että oikea muusikko pystyy esittämään musiikkiesityksen ja tietysti ei haittaa tee jos pystyy säveltämään, sovittamaan ja suunnittelemaan niitä - aina vaan kovempi oikea muusikko.
 
Jos sovitukseen kuuluu, että nyt on tällä kertaa järeä sähköinen toteutus, niin ammattitaitoa sekin.
 
Mä jos nopeesti joutusin laittaa 100 tyyppiä jonoon ketkä on oikeita muusikoita ja ketkä ei, niin sitä vois vaikka tolta Oikea cowboy pohjalta katsoa, kun oikeat pystyy esittämään helppoja biisejä tekniikasta riippumatta.

 
Se, että sinä et pysty, ei tarkoita, ettei muut pystyisi... Sun määritelmillä suurin osa soittajista on "oikeita muusikoita". Kyllä minäkin pystyn soittamaan keikalla sähköbassoa vaikka ilman sähköä, mutta yleensä se ei ole tarkoituksen mukaista. Mä saan aina silloin tällöin soittaa keikkoja ihan oikeiden muusikoiden kanssa ja esimerkiksi nämä rumpalit on sellaisia, että osaavat soittaa hyvällä svengillä hiljaakin. Kuitenkin jos esitystila antaa myöten ja soittettavan kappaleen tyylilaji sitä vaatii, nämä oikeat ammattilaiset saattavat lyödä sitä rumpua ihan kunnolla. Ei mahda lavalla kuulua tuolloin laulu ilman vahvistusta. Kuitenkin yleisölle balanssi on ihan kunnossa.
Seuraavalla kerralla pitää muistaa huomauttaa, että oikeat muusikot ei tee sellaista :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=228038