Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:juha_p
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Focusrite Scarlett 2i2 latency
Aika:04.06.2015 22:47   (muokattu 04.06.2015 22:56)
Näyttäisi että MixControl softaa ei olekkaan saatavissa 2i2:lle joten mainitsemani presetti ei ole käytettävissäsi ... eli säädot tehdään normaalin simppelin ASIO paneelin kautta kuten viestititkin.
 
Tuossa aiemmin mainittiinkin jo että on mahdollista ettei ko laitteella kovin hyvään tulokseen pääsisikään latenssien osalta. Voisit mitata kokonais latenssin jollakin sopivalla apuohjelmalla (toimiikohan tämä vielä: http://www.centrance.com/downloads/ltu/ , muistaakseni myös Cycling '74 Max/MSP 5.0paketin kokeiluversion mukana tulee toimiva esimerkki ohjelma (vaikka vanha versio softasta kyseessä, luultavasti vielä ladattavissa (saattaahan se olla uudempienkin demojen mukana))).
 
Levybufferien säädöt vaikuttavat myös tähän ongelmaan ainakin äänitystilanteessa ja silloin kun taustaraidat käytössä (liekkö Cubase 4:ssä kovin hyvät säätömahdollisuudet ... ei ainakaan 4LE:ssä joka on käytössäni) ja tietenkin se käytetty näytteenottotaajuus (44.1kHz:llä hieman kevyempi kuorma kuin 96kHz:llä ... kyse kuitenkin "yleensä" prosessoritehon loppumisesta kun poksetta alkaa kuulua ... jos prossu ei ole piikissä niin sitten käytössä olevaan USB porttiin kohdistuvien resurssien (IRQ, tms.) jakautumisen tsekkaus saattaa palkita varsinkin jos ongelmallisimmat jaot saa poistettua ja siten USB portille mahdollisimman häiriötön linja auki).
Myös hidas kovo vaikuttaa asiaan tietyisä tilanteissa (kokeileppa projektin sijoittamista esim. RAM (tai SSD) levylle).
Pullonkaulat saat selville esim Windowsin omien työkalujen avulla (itse käytän usein Performance Monitor -apuohjelmaa sopivilla countereilla). Seuraa vaikkaa CPU:n kuormitusta eri latenssi asetuksilla eri tilanteissa. Jo mainittu LatencyChecker kannattaa ajaa ja korjata ongelmat jos niitä löytyy.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=228062